Logo Voetbalblog
Dit is het derde shirt van Ajax in 2022-2023
© Ajax webshop

augustus 2022 • Voetbalshirts

Dit is het derde shirt van Ajax in 2022-2023

Ook dit seizoen heeft Ajax weer een derde shirt op de markt gebracht. Waar het normaal uitsluitend samenwerkt met partner Adidas bij het ontwerp van het shirt, is nu ook het populaire modemerk Daily Paper daarbij betrokken. Check hier de overige shirts waarin Ajax speelt dit seizoen en lees verder voor het derde tenue van Ajax!

Derde tenue Ajax 2022/2023
© Webshop Ajax

Gifgroen, zakelijk zwart of speels blauw met een legerprintje. Vrijwel alle kleuren van de regenboog hebben de uitshirts van Ajax de laatste jaren gesierd. Dit jaar heeft de Amsterdamse voetbalclub besloten om het derde shirt een modieus tintje te geven, door samen te werken met Daily Paper, een beroemd kledingmerk met bijna tweehonderd winkels in een kleine dertig verschillende landen.

Derde tenue Ajax 2022/2023
© Webshop Ajax

Het derde shirt van Ajax wordt voornamelijk gedragen in Europese uitwedstrijden. Het tenue heeft goud als basiskleur, maar beschikt ook over de klassieke verticale baan in het midden van het shirt. Deze baan is zwart, maar heeft rode randen als verwijzing naar de Amsterdamse vlag. Aan Amsterdam sowieso geen gebrek in het shirt. In het gouden gedeelte staan namelijk ook nog printjes van typerende plekken uit de hoofdstad.

De fans die graag het derde tenue van Ajax willen kopen, moeten wel diep graaien in hun oude sok. Een heel tenue kost namelijk €151 (€90 voor het shirt, €38 voor het broekje en €23 voor de sokken). En met een beetje pech komen daar ook nog eens bedrukkings- en verzendkosten bij.

Derde tenue Ajax 2022/2023
© Webshop Ajax
Derde tenue Ajax 2022/2023
© Webshop Ajax

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog