Logo Voetbalblog
Het nieuwe thuisshirt van Frankrijk op het WK 2022
© Pro Shots / Nike

oktober 2022 • Voetbalshirts

Het nieuwe thuisshirt van Frankrijk op het WK 2022

In aanloop naar het eindtoernooi in Qatar maakte Frankrijk het nieuwe thuisshirt voor het WK 2022 bekend. In een poule met Australië, Denemarken en Tunesië speelt Frankrijk twee keer ‘thuis’ en dus mocht het shirt wel weer eens een upgrade krijgen. Dit is het nieuwe thuisshirt van Frankrijk. Bestel hem hier!

Het nieuwe thuisshirt van Frankrijk
© Webshop Nike

Het nieuwe shirt van Frankrijk staat volledig in het teken van Nouveau France, een campagne waarin de Fransen zowel hun verleden willen laten zien, maar ook naar de toekomst willen kijken. Die combinatie is ook terug te zien in het shirt. Om de Franse voetbalhistorie te eren, is de basiskleur van het tenue klassiek gehouden. Het shirt is helemaal donkerblauw en heeft gouden logo’s.

Voor- en achterkant van nieuwe thuisshirt van Frankrijk
© Webshop Nike

Eikenbladeren op nieuwe shirt Frankrijk

Om ook de toekomst van Frankrijk in acht te nemen, zijn de uiteinden van het shirt wel in een modern jasje gestoken. Zowel de banden van de mouwen, als de band onderaan het shirt, bevatten een printje dat is gebaseerd op eikenbladeren en olijftakken. In Frankrijk staat dat symbool voor vrede en solidariteit onder het Franse volk.

Logo van nieuwe thuisshirt van Frankrijk
© Webshop Nike

Ook zijn de kleuren van de Franse vlag zichtbaar op de mouw en staat er een tekst aan de binnenkant van de hals. ‘Nos Differences Nous Unissent’, vrij vertaald: onze verschillen brengen ons samen. Boven het logo van de Franse bond staan twee gouden sterren, die verwijzen naar de WK-zeges van Frankrijk in 1998 en 2018.

Details van nieuwe thuisshirt van Frankrijk
© Webshop Nike

Nieuw shirt, nieuw elan

Het is voor de Fransen te hopen dat het nieuwe shirt ze een boost geeft, want de oude tenues waren overduidelijk uitgewerkt. De vier laatste wedstrijden in het oude tenue won Frankrijk niet en de eerste in het nieuwe tenue leverde eindelijk weer eens een zege op (2-0 tegen Oostenrijk). Bestel het nieuwe thuisshirt van Frankrijk voor het WK 2023 hier.

Mbappé in nieuwe thuisshirt van Frankrijk
© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog