Logo Voetbalblog
Nieuwe thuisshirt Nederland voor WK 2022: oranje of geel?
© Nike

oktober 2022 • Voetbalshirts

Nieuwe thuisshirt Nederland voor WK 2022: oranje of geel?

Met het oog op het WK in Qatar heeft de KNVB het nieuwe thuisshirt van het Nederlands elftal gepresenteerd voor het WK 2022. Mocht je wereldkampioen worden, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat dat in stijl gebeurt. Zo ziet het nieuwe thuisshirt van Nederland eruit! Koop hem hier!

Nieuwe thuisshirt van Nederland
© Webshop KNVB

In samenwerking met Nike, al ruim 25 jaar de tenuesponsor van het Nederlands elftal, heeft de KNVB het nieuwe tenue wereldkundig gemaakt. Wat direct opvalt, is de kleurverandering in het shirt. Het tenue van Oranje, is namelijk zo oranje niet meer. Nike zelf spreekt van ‘Laser Orange’, een kleur met licht printje die is gebaseerd op de manen van de leeuw. Hier vind je trouwens het blauwe uitshirt van Nederland voor het WK 2022!

Stefan de Vrij in nieuwe thuisshirt van Nederland
© Instagram: @onsoranje

Felle kleurkritiek

Direct na de lancering van het nieuwe shirt van Nederland, brak op Twitter een enorme stroom aan negatieve reacties los. Dat gebeurt vaker als clubs of landen hun tenue bekendmaken, maar nu zat er duidelijk een rode draad in de kritiek: het shirt is meer geel dan oranje.

‘Ik ben pas bij het shirt betrokken toen het al klaar was’

Louis van Gaal

Net op het moment dat iedereen zijn plasje eroverheen had gedaan en de storm wat was gaan liggen, goot bondscoach Louis van Gaal nog een bekertje olie op het vuur. “Het is meer geel dan oranje hè? Ik ben er pas in betrokken toen het al klaar was. Maar goed, dat is niet aan mij, dat is aan Nike. Voor het WK in Brazilië heb ik me er wel mee bemoeid, dat waren toen wel mooie shirts toch?”, zei hij met een glimlach op een persconferentie.

Virgil van Dijk, Nathan Aké en Stefan de Vrij in nieuwe thuisshirt van Nederland
© Instagram: @onsoranje

Totaalvoetbal

Buiten de opvallende kleur bevat het shirt nog een aantal details. Het printje vormt een verwijzing naar het ‘totaalvoetbal’ dat Nederland speelde in de jaren ’70. De zwarte vegen op het shirt staan juist voor de vechtlust van het elftal. Net als voorgaande jaren is het shirt gemaakt van gerecyclede plastic waterflessen.

Nathan Aké in nieuwe thuisshirt van Nederland
© Instagram: @onsoranje

Nike beweert dat het tenue beschikt over de nieuwste technologieën, waardoor spelers veel vrijer kunnen bewegen. Wil jij deze vernieuwing ook weleens ervaren? Pak je bankpas er dan maar vast bij, want alleen het shirt kost €139,95. Uiteraard kun je ook voor de aanzienlijk goedkopere replica versie gaan, die is ‘slechts’ €89.95! Bestel het nieuwe thuisshirt van Nederland voor het WK 2022 hier!

Nathan Aké in nieuwe thuisshirt van Nederland
© Instagram: @onsoranje
Embleem van nieuwe thuisshirt van Nederland
© Webshop

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog