Logo Voetbalblog
Het nieuwe thuisshirt van PSG in 2022-2023, en de link met Ajax
© Nike

oktober 2022 • Voetbalshirts

Het nieuwe thuisshirt van PSG in 2022-2023, en de link met Ajax

Paris Saint-Germain is een van de grootste voetbalclubs van Europa. Toch heeft de club een bepaalde link met Ajax. Dat heeft alles te maken met het shirt dat ze dragen. Ook dit seizoen heeft het shirt namelijk weer het Hechter-design. Dit is het shirt van Paris Saint-Germain in het seizoen 2022-2023. Koop hem hier!

Nieuwe thuisshirt Paris Saint-Germain (PSG)
© Webshop Paris Saint-Germain

Ajax en Paris Saint-Germain. Op het eerste oog misschien niet de combinatie waar je meteen aan denkt. Toch is er wel een bepaalde link tussen beide ploegen. Dat zit zo: PSG is in 1970 ontstaan uit een fusie tussen Paris FC en Stade Saint Germain. Dat leverde elk jaar moeilijkheden en discussies op over het tenue. Dat veranderde toen in 1973 de Parijse ontwerper Daniel Hechter werd ingeschakeld om een nieuw ontwerp te maken. Check hier trouwens het uitshirt van PSG in 2022-2023!

Messi in nieuwe thuisshirt Paris Saint-Germain (PSG)
© Webshop Paris Saint-Germain

Tenue PSG geïnspireerd door Ajax

Hechter moest een nieuw en symboliserend design maken en liet zich inspireren door het tenue van Ajax. Ajax was in die tijd oppermachtig en won drie jaar op rij de Europa Cup I. De Fransman introduceerde dezelfde verticale baan op het shirt van PSG als Ajax had. Sindsdien wordt dit het Hechter-design genoemd, wat ook kenmerkend is geworden voor het shirt van Paris Saint-Germain.

Logo nieuwe thuisshirt Paris Saint-Germain (PSG)
© Webshop Paris Saint-Germain

De verticale baan is de afgelopen seizoenen lang niet altijd een zekerheid geweest op het shirt van PSG, maar dit seizoen wel. In plaats van de traditionele rode verticale band met witte zijkanten, zijn de kleuren nu omgedraaid. Het witte verticale vlak wordt geflankeerd door rode randen. Ook staat het logo in het midden van het shirt.

Wat tevens opvalt, is dat de verticale band niet doorloopt tot aan de hals, maar deze net daarvoor in een ronding eindigt. Voor €89.99 kun je het shirt bestellen in de fanshop van Paris Saint-Germain. Bestel het thuisshirt van PSG voor 2022-2023 hier!

Zijkant nieuwe thuisshirt Paris Saint-Germain (PSG)
© Webshop Paris Saint-Germain
Neymar in nieuwe thuisshirt Paris Saint-Germain (PSG)
© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog