Logo Voetbalblog
Dit is het uitshirt van Nederland op het WK 2022
© Nike

oktober 2022 • Voetbalshirts

Dit is het uitshirt van Nederland op het WK 2022

Het nieuwe uitshirt van Nederland was al uitgelekt, en de KNVB bevestigde de op internet circulerende foto’s snel. Het Nederlands elftal speelt op het WK in Qatar niet alleen in het oranje, maar ook in het blauw. Dit is het nieuwe uitshirt van Nederland voor het WK 2022. Koop hem hier!

Nieuwe uitshirt Nederlands elftal
© Webshop KNVB

Heb jij last van opborrelende déjà vu-gevoelens als je het nieuwe uitshirt van Nederland bekijkt? Dat zou goed kunnen, want deze kleur blauw heeft het uittenue van Oranje vaker gesierd. Tenuesponsor Nike noemt deze kleur blauw ‘Deep Royal’ en verwijst daarmee naar de periode van 1998 tot 2000, toen de uitshirts van Nederland dezelfde kleur hadden. Hier vind je trouwens het oranje (of gele?) thuisshirt van Nederland voor het WK 2022.

Frenkie de Jong in nieuwe uitshirt Nederlands elftal
© Instagram: @onsoranje

In die periode speelde ons land bijzonder aantrekkelijk voetbal, maar bleven de prijzen uit. Een gouden generatie met spelers als Frank en Ronald de Boer, Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp maakte destijds veel indruk op de voetbalwereld, maar de creativiteitsdrift resulteerde niet in een nieuwe Mona Lisa. Met een vierde plek op het WK van 1998 moesten zij zich tevredenstellen.

Frenkie de Jong in nieuwe uitshirt Nederlands elftal
© Instagram: @onsoranje

Ook de jongere generatie zou het nieuwe uitshirt overigens bekend voor kunnen komen. Tussen 2014 en 2016 speelde Oranje namelijk ook in een uitshirt in die kleur blauw. Net als bij het thuisshirt van het Nederlands elftal is gebruikgemaakt van innovatieve performancetechnieken, waardoor het tenue veel vrijer beweegt dan voorheen. Bestel het nieuwe uitshirt van Nederland voor het WK 2022 hier!

Davy Klaassen in nieuwe uitshirt Nederlands elftal
© Instagram: @onsoranje
Achterkant van het nieuwe uitshirt Nederlands elftal
© Webshop KNVB
Embleem van het nieuwe uitshirt Nederlands elftal
© Webshop KNVB

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog