Logo Voetbalblog
John Heitinga maakte van de zus van een ploeggenoot zijn vrouw
© Instagram

juni 2024 • Vriendinnen

John Heitinga maakte van de zus van een ploeggenoot zijn vrouw

Er zijn legio verhalen van voetballers die nabij het voetbalveld wat moois tegenkomen. Vaak loopt dat niet goed af, maar in het geval van John Heitinga bleek het een schot in de roos. De vrouw van Heitinga is namelijk al decennialang Charlotte-Sophie Zenden. Juist, het kleine zusje van Boudewijn Zenden.

Zenden was in de jaren 90 en begin 2000 een absolute Oranje-legende en speelde in de halve finales van het WK 1998, EK 2000 en EK 2004. In clubverband droeg hij onder andere het shirt van Chelsea en FC Barcelona.

Heitinga speelde ongeveer een jaar samen met Zenden in het Nederlands elftal, waar hij Charlotte-Sophie ook tegen het lijf liep. In JFK vertelde John het liefdesverhaal in geuren en kleuren. “Na een wedstrijd van het Nederlands elftal had ik haar al zien lopen in het spelershome.”

Vrouw van John Heitinga

John gooide op dat moment zijn versiertrukendoos nog niet open, want hij dacht dat zijn toekomstige vrouw al bezet was. Hij durfde het pas aan op het EK in Portugal, waar Charlotte-Sophie met haar ouders naar broer Zenden kwam kijken. “Ik denk dat ze stiekem ook voor mij kwam kijken, haha”, zei Heitinga.

John en Charlotte-Sophie waren daarna snel een setje en stapten zes jaar later in het huwelijksbootje. Dat vond plaats op Ibiza, met BN’ers als Gordon, Patty Brard, Frank de Boer en Rafael van der Vaart. De twee zijn inmiddels drie kinderen verder: dochters Jezebel en Rixo, en zoontje Lennox.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog