Logo Voetbalblog
Waarom je net zo goed FIFA 17 kunt blijven spelen
© EA Sports

Voetbalgames

Waarom je net zo goed FIFA 17 kunt blijven spelen

Als je vriend je uitdaagt voor een potje en FIFA 17 tevoorschijn tovert, lach je hem waarschijnlijk keihard uit. Maar waarom eigenlijk? Er zijn prima argumenten om gewoon de vorige FIFA te spelen. Vooral dit jaar.

De mensen die elk jaar een nieuwe FIFA in hun spelcomputer schuiven kennen het gevoel dat het spel nét iets anders aanvoelt. Maar elke FIFA’er weet ook: dat gevoel is na twee potjes weg.

En tja, dan valt op dat er weinig is veranderd. De game ziet er nagenoeg hetzelfde uit en speelt hetzelfde. Weet je nog, dat verdedigen in FIFA 18 moeilijk was? EA Sports heeft dat er zo goed als uitgehaald met updates, waardoor de game nóg meer aanvoelt als 17. Het is één van de grootste klachten over FIFA 18 en een reden dat mensen de game boycotten.

Om nog maar te zwijgen over dezelfde bugs die al jaren in het spel zitten. Falende keepers, overpowered afstandsschoten en andere rare fratsen.

Tja, dat maakt die 60 euro die je voor FIFA 18 moet neertellen opeens wel erg veel. Feitelijk betaal je voor een geüpdate spelerslijst, een nieuw hoofdstuk in The Journey en een aangepaste Career Mode. Als je niet druk bent met FUT, maar gewoon wat potjes speelt met vrienden, kun je FIFA 17 er net zo goed bijpakken.

Sterker nog, EA Sports krijgt zelf ook door dat het uitbrengen van een jaarlijkse FIFA niet houdbaar is. Ze denken na over een jaarlijkse update in plaats van elk jaar een nieuwe game.

Logo Voetbalblog