Logo Voetbalblog
10 dingen die je niet wist dat je kon doen in FIFA 17
© Pro Shots

oktober 2016 • FIFA-tips

10 dingen die je niet wist dat je kon doen in FIFA 17

Krijg je elke week pakkie van je vrienden in FIFA 17? Wij steunen je met 10 supertips die je gegarandeerd helpen tijdens het spelen!

10. Aanvallen opzetten met de keeper

Ook je keeper kan nu strakke passes afleveren aan veldspelers. Houd R1 (RT op Xbox) ingedrukt terwijl je uitschiet of gooit en je goalie zal de bal met meer precisie richting een speler sturen.

9. Verdedig ALTIJD met je middenvelders

Het klinkt gek, maar als je aan het verdedigen bent, raak dan je verdedigers niet aan. Zorg dat je altijd met je middenvelders de gaten tussen de linies opvult; wanneer een aanvaller toch doorbreekt zullen de verdedigers hem automatisch afstoppen. Eigenlijk is het heel simpel: de computer verdedigt altijd beter dan jij dat zal doen.

8. De dodelijke, lage voorzet

fifa-17-lage-voorzet
Kom je niet door die muur van stugge verdedigers heen? Probeer het eens van de zijkanten, door middel van een lage voorzet. Uitvoeren is simpel: zorg dat je buitenspeler genoeg ruimte heeft, richt je linkerstick op de man voor doel, tap drie keer op de voorzetknop en dikke kans dat je spits de bal er snoeihard in ragt.

7. Perfecte corner

fifa-17-corners
Ook bij deze corner-tip spelen de onhoudbare kopballen een hoofdrol. Het werkt zo: als je ziet dat je een corner krijgt, tap dan zo snel mogelijk op L2 (LT op Xbox). Er zal nu een extra speler bij de cornervlag staan. Speel hem als de wiedeweerga de bal toe, dribbel richting zijlijn en zet voor met een kracht van zo’n 3,5 balkje, zodat de bal bij de tweede paal terechtkomt. Zorg vervolgens dat de ontvanger met een kopkracht van zo’n twee balkjes afdrukt. Een eenvoudige goal kan je bijna niet ontgaan.

6. De onhoudbare penalty

fifa-17-penalties
Strafschoppen zijn een stuk lastiger geworden in FIFA 17, maar met dit trucje scoor je bijna altijd: richt een tikkeltje naar links of rechts, schiet met een kracht van 1,5 balkje en de bal is onhoudbaar als de keeper hoog of middelhoog naar de hoek duikt. Duikt hij laag, dan komt de rebound in de meeste gevallen recht voor de voeten van de penaltynemer en kun je simpel intikken.

5. Maar hoe red ik penalties?

Het redden van strafschoppen is lastig, want je weet immers niet in welke hoek je tegenstander schiet. De animatie van de schutter verraadt een beetje welke hoek hij kiest: beweegt hij voor de aanloop iets naar links, dan weet je dat je in 99% van de gevallen de linkerhoek moet pakken. We zeggen 99%, want met het nieuwe penaltysysteem kun je de richting van het schot op het laatste moment aanpassen.

4. Perfecte vrije trappen

fifa-17-vrije-trappen
Je kunt je speler tegenwoordig op allerlei manieren achter de bal zetten, maar het is eigenlijk effectiever om hem gewoon te laten staan. Zorg dat je een goede vrije trap-nemer achter de bal hebt staan (schietkracht en vrije trap-precisie moeten in balans zijn) en positioneer de camera zo dat de laatste man in de muur gelijkstaat met de tweede paal (precies andersom voor de linkerkant, uiteraard). Houd vervolgens je linkerstick naar voren geduwd en druk af met een kracht van tussen de 1,5 en 2,5 balkje.

3. Scherm de bal af

10-grote-veranderingen-in-fifa-17-schouderduwen

© EA Sports

Gooi als een ware Vincent Janssen je kont in de strijd, door de bal af te schermen en ruimtes te creeëren. Houd L2 (LT) ingedrukt en je speler zal zijn directe tegenstander af proberen te houden, waardoor je meer tijd hebt om een goede pass af te leveren. Logischerwijs is hier wel wat fysieke kracht vereist; probeer het dus niet met Amin Younes.

2. Het onhoudbare schot

fifa-17-finesse-driven-shot
Naast een normaal schot, de geplaatste bal en de stift heeft FIFA 17 een ‘driven shot’, maar deze nieuwe optie kan gecombineerd worden met een geplaatst schot. Houd simpelweg R1 (RT op Xbox) ingedrukt, tap twee keer op de schietknop en richt op de doelzijde die niet gedekt wordt door de keeper. De speler zal de bal nu genadeloos langs de doelman krullen. Dat werkt ook van afstand, maar let er wel op dat je genoeg kracht meegeeft (ongeveer 2,5 balkje).

1. Goede goals in de korte hoek

fifa-17-near-post-schot
Leuk, zo’n 100% doelpuntgarantie als je alleen op de keeper afrent, maar die ruimte heb je vaak niet. In dat geval biedt de ‘near post’-goal uitkomst. In een vol strafschopgebied richt je met je speler op de dichtsbijzijnde paal en schiet met een kracht van twee balkjes. Je vuurt daarmee een onhoudbaar schot in de korte hoek af.

Met dank aan de Youtube-kanalen van Krasi en Ovvy.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog