Logo Voetbalblog
10 vreselijke en geniale dingen die altijd gebeuren op een FIFA-avond met vrienden
© Pro Shots

september 2016 • FIFA-tips

10 vreselijke en geniale dingen die altijd gebeuren op een FIFA-avond met vrienden

Je vrienden komen langs voor een FIFA-toernooitje. Gezellig! Forget it: zo’n avond ontaardt in scheldpartijen, vliegende controllers, slechte smoezen en irritaties. Onderstaande zaken zullen je bekend voorkomen.

10. Ongewenste tips van toeschouwers

De matties om je heen zitten te trappelen om je controller af te pakken en geven voortdurend advies waar je niet op zit te wachten. “Als je naar hem had gepasst, was het 100% een goal geweest!” Ja, daar heb ik nu lekker veel aan. “Gast, je moet die sleepmove gebruiken!” Doe het zelf, zak!

9. Meebrullen met de FIFA-nummers

“Cause I’m on top of the world, HEUI!
I’m on top of the world, HEUI!
Pupuppupupupupupupupupupp!”

8. Elke goal terugkijken (3x)

Hilarisch, je slecht ingeschoten penalty drie keer terugkijken, terwijl het humeur van je mattie tot het kookpunt stijgt. “Nog één keertje, hoor!”

FIFA met vrienden

7. Verregaande stealth-tactieken bij pingels

Hilarisch om te zien: de yoga-houdingen waarin je vrienden zich wurmen om maar niet te verraden in welke hoek ze schieten. Om vervolgens keihard over te rammen. Lol.

FIFA pingels

Oh, dit kan natuurlijk ook.

6. Te veel bier

Elk FIFA-toernooi begint bloedserieus, maar met alcohol in het spel eindigt de avond vaak met het switchen van keepers met spitsen en zoveel mogelijk rode kaarten pakken. “Weet je nog dat je in FIFA 99 een elleboog kon geven?”

Deze 5 tips maken FIFA met je matties nog leuker

5. Eindeloos je team instellen

“Wacht even hoor, nog één dingetje instellen. En staat de controller op ‘Air Balls’? Oh shit, had ik die incapabele spits met pace 95 er nou wel in gezet?” SCHIET OP, IN GODSNAAM!

FIFA-tactiek instellen

4. De online speler die zich god waant (maar dat niet is)

“Ik ben al twee keer kampioen geworden van Divisie 1, dus ik ga wel met een slechter team.” Ja ja: drie potjes later en meneer de internetheld zit zachtjes snikkend in een hoekje. Online vs. Real Life, een wereld van verschil.

3. Zwevende controllers

Vliegende controllers zijn net zo’n veelgezien fenomeen tijdens een avondje FIFA als vliegende schotels boven Area 51. Dat moment dat je alleen op de keeper afrent bij een achterstand en je speler kramp krijgt. Aaaargh!Rage quit FIFA

2. Slechte excuses

Er zijn zoveel belabberde smoezen te horen tijdens een FIFA-avond dat we er een compleet artikel aan hebben gewijd. Alle ‘fouten in het spel’, ‘kapotte controllers’ of ‘verkeerde instellingen’ ten spijt, meestal ligt het toch echt aan je incompetentie. Deal with it.

Kapotte PS3 controller

Die is stuk.

1. Boze vriendin

Pro tip #1: zorg dat je chick ver van huis is voor je een FIFA-toernooitje organiseert. Voor je matties en jij is het volkomen logisch dat je als een malloot staat te brullen als je een bal over wipt, maar zij zal het nooit begrijpen.

FIFA boze vriendin

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog