Logo Voetbalblog
De 10 grootste irritaties in FIFA 16

november 2015 • FIFA-tips

De 10 grootste irritaties in FIFA 16

FIFA spelen is een vorm van zelfkastijding. Hoewel miljoenen gamers zich elk jaar tegoed doen aan de populaire voetbalgame, brengt het spel ook irritaties met zich mee die vele controllers en tv’s een vroegtijdige dood hebben bezorgd. Wij zetten 10 herkenbare ergernissen van FIFA 16 op een rijtje.

Artikel verder na advertentie

10. Keeper kan niet keepen

EA Sports beweerde vorig jaar veel aandacht te hebben besteed aan zijn keepers, maar dat is nog niet echt terug te zien. Hoe vaak komt het niet voor dat je je goalie als een malle uit zijn doel rent, een simpel vangballetje over tikt of naast grijpt bij een afstandsschot. Doe er wat aan, EA!

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

9. Achterin rondtikken bij een voorsprong

Om een of andere reden heeft vrijwel elke tegenstander die je online treft zijn tactiek standaard op Ultra Defensive of Park the Bus gezet. Dat is vaak een goede afspiegeling van zijn skills, maar hoed je als een laffe tegenspeler een goal meepikt in de 85e minuut. Dan is het vaak hun nare gewoonte om de bal ellenlang achterin rond te tikken, terwijl jouw bloed tot het kookpunt stijgt. Aaargh!

8. Na 238823 seconden pas buitenspel gegeven

Dat het in het echt gebeurt okee, maar dit is één van de meest onbegrijpelijke taferelen in een digitaal voetbalspel ooit. Je spits ontvangt een mooie dieptepass, jij doet nog een trucje en ramt de bal (uiteraard) op heerlijke wijze in de kruising. Dan klinkt het fluitje en zie je de grens zijn vlag naar voren steken. Kom daar verdorie wat eerder mee!

Na tig seconden pas buitenspel

© EA Sports

7. Mensen die elke goal terugkijken

Of het nou een lelijke kopbal is of een intikkertje, het maakt geen reet uit: iedere goal moet terug gekeken worden. Menig controller zal gesneuveld zijn als een chagrijnige vriend op de controller van de doelpuntenmaker ramt, om diens derde replay van zijn strafschop te skippen.

Elke goal terugkijken

© EA Sports

6. Bij balverlies op pauze drukken

Je kent het wel: je online tegenstander lijdt op domme wijze balverlies, het leer vliegt door het luchtledige en jij staat op het punt om aan een vlijmscherpe counter te beginnen. Niet dus, want hij ramt op pauze en laat je gedwongen 30 seconden wachten. Eikel.

Op pauze bij balverlies

© EA Sports

5. Uit willen schieten, maar perongeluk passen

Een beginnersfout, maar ook ervaren FIFA-spelers zal het overkomen. Bijvoorbeeld als je een filmpje wil skippen en één keertje te vaak op de pass-knop ramt. Het kwaad geschiedt: de keeper schuift de bal barmhartig in de voeten van de tegenstander, die uiteraard geen genade kent en het leer snoeihard in de kruising krult. Haastige spoed is zelden goed.

4. Kopgoals

Nog steeds één van de grootste irritaties die FIFA kent: het gemak waarmee men uit een voorzet scoort. In het echt zien we spitsen eigenlijk amper via een hoge bal binnen knikken, maar in FIFA is het eerder regel dan uitzondering. Vooral als je ene Zlatan Ibrahimovic in de punt van de aanval hebt staan.

3. Die irritante celebrations

Fuk die aero plane, windmill, belly flop, knee slide, twist flip of nog erger: de brick fall. Het duurt allemaal veel te lang en je bloed gaat er van koken. Waarom heeft EA Sports die onzin ingebouwd? Behalve als je zelf scoort natuurlijk. Dan is het maar al te leuk om je kornuit te irriteren met ‘Why always me’.

2. “Daar passte ik niet heen!”

Ongetwijfeld één van de meest gevleugelde quotes van iemand die FIFA speelt. Je ziet je spits naar voren spurten, staat op het punt een heerlijke dieptepass te versturen, maar in plaats daarvan geeft je middenvelder een pisballetje naar rechts. Weg kans.

Daar passte ik niet heen

© EA Sports

1. Als het niet lukt, lukt het ook écht niet

Iedere verstokte FIFA-speler zal het herkennen: soms heb je periodes in je FIFA-bestaan dat het maar niet wil lukken. Je lijkt geen fatsoenlijke pass te kunnen geven, je verdedigers laten elke aanvaller glippen, je veroorzaakt aan de lopende band domme strafschoppen en voor je het weet ben je van Divisie 1 naar Divisie 5 gezakt. Er zijn echter ook periodes dat je de wind alleen maar mee hebt. Is het iets mentaals, of heeft EA Sports het ingebouwd? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Logo Voetbalblog