Logo Voetbalblog
10 onmisbare tips om een baas te worden in FIFA 17

oktober 2016 • FIFA-tips

10 onmisbare tips om een baas te worden in FIFA 17

Is de controller alweer gesneuveld door je zoveelste nederlaag in FIFA 17? Geen nood: wij geven je wat fijne tips om te heersen in EA’s nieuwste voetbalavontuur.

10. Pas op met slidings

Ze golden in eerdere FIFA-games als ultieme redmiddel om een aanvaller af te stoppen, vooral met verdedigers als Pepe en Ramos onder de knoppen. In FIFA 17 zijn slidings echter behoorlijk gedowngrade en resulteert een liggende tackle meestal in een overtreding of pijnlijke misser. Als het écht niet anders kan, is het beter om een staande tackle of de gloednieuwe schouderduw te gebruiken (daarover hieronder meer).

9. Perfecte vrije trappen

Als je al wat potjes FIFA 17 achter de rug hebt (en dat heb je vast), zul je gemerkt hebben dat vrije trappen onherkenbaar zijn. Hoewel je je speler op tig manieren achter de bal kunt zetten, maakt dat de zaken bepaald niet gemakkelijker. De beste tip: pak het lekker ouderwets aan! Bij de basic free kicks – net buiten de 16 – blijf je van je speler af, positioneer je de camera zo dat de laatste man precies voor de tweede paal staat, houd je de linkerstick naar voren geduwd en schiet je met de kracht van twee balkjes.

9. Koppen = overpowered

Kopballen zijn overpowered

© YouTube

Er mogen dan wat dingen veranderd zijn, kopballen zijn ouderwets overpowered in de nieuwe FIFA-telg. Lever een beetje normale voorzet af bij je spits en dikke kans dat-ie hem keihard achter de keeper laat verdwijnen. Dat geldt ook voor corners; daarover later meer.

8. Beuk erop los met een schouderduw

10-grote-veranderingen-in-fifa-17-main

© EA Sports

Brute kracht krijgt in FIFA 17 een extra dimensie met de schouderduw. Als verdediger beuk je met L2 (LT op Xbox) eenvoudig een kleine dribbelaar de tribunes in, als aanvaller gooi je als een echte Vincent Janssen je kont in de strijd en creëert zo ruimte voor een medespeler. Het proberen waard!

7. Laag hard schot

5-geweldige-veranderingen-demo-fifa-17-4

© EA Sports

Nieuw in FIFA 17 is het driven shot. Druk de schietknop in, laat hem los, tap nog even kort op de schietknop et voilà: Je speler zal de bal laag, maar dodelijk richting doel sturen. Wanneer je dit toepast bij hoge ballen, zal je spits naar de grond koppen.

6. Afstandsschot = easy goal

Afstandsschoten blijven in FIFA 17 een vertrouwde broeder om gemakkelijk goals mee te pikken. Houd in de gaten dat je altijd schuin op doel afloopt en net buiten de 16 richting de tegenovergestelde zijde van goal mikt. Om nog even terug te komen op slidings: liggende tackles werken wel om dit soort schoten te stoppen.

5. Zo neem je perfecte corners

We schreven al even over de dodelijke kopballen in FIFA 17, en dat trucje is natuurlijk ook toe te passen op corners. Niks geen zenuwachtig gedoe met dat malle gele laserlampje in de 16: laat een medespeler kort komen, speel hem de bal toe en zet voor bij de achterlijn om op zeker doel te treffen.

4. Snijdende dieptepasses

Snijdende dieptepass FIFA 17

© YouTube

De threaded through ball geeft je de kans om een complete verdediging te omzeilen met gemene, Sneijder-achtige dieptepasses. Toepassen is simpel: houd R1 (RB op Xbox One) ingedrukt en verstuur een steekpass met driehoekje (Y op Xbox). Zet deze move slim in, want als je hem te dicht bij doel gebruikt is je pass snel té scherp. Ideaal voor op het middenveld dus!

2. Aanvallen opzetten met de keeper

De keepers in FIFA 17 zijn nu ook uitgerust met driven uitworpen en schoten. Dat werkt hetzelfde als de snijdende dieptepass van hierboven: druk R1 in (RB op Xbox) en gooi of schiet de bal uit in een richting naar keuze. Dit zorgt voor een snellere en preciezere voortzetting van het spel.

1. Sprinten als een malle

FIFA 17 kent een simpel trucje voor een prettige snelheidsboost, al is het effe de vraag of dit een bug of nieuwe feature is. Omzeil je tegenstander met een skill move of korte dribbel, druk de sprintknop in en tap kort op L1 (LT op Xbox). Je speler zal er nu als een ware Dafne Schippers vandoor snellen. Grootste voordeel: dit werkt ook bij trage spelers!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog