Logo Voetbalblog
Deze 10 topspelers krijgen een lagere rating in FIFA 18
© Dailymotion

juni 2017 • FIFA-tips

Deze 10 topspelers krijgen een lagere rating in FIFA 18

Het kan hard gaan in de voetbalwereld, en dus zijn de ratings van FIFA nodig aan een update toe. Hier zijn 10 toppers die in FIFA 18 hoogstwaarschijnlijk een lagere rating krijgen.

10. Mario Götze

Mario Götze

© Pro Shots

Hij hielp Duitsland aan de WK-titel, maar daarna was het louter kommer en kwel voor Götze. Door een stofwisselingstoornis zit voetballen er voorlopig niet in. Hij stond op 84, maar zal in FIFA 18 waarschijnlijk een paar punten zakken (naar 82 of 81).

9. Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic

© Pro Shots

Ja, Zlatan maakte best een paar belangrijke doelpunten in Manchester United-shirt, maar het is de spits ook af te zien dat hij in de nadagen van zijn carrière zit. Ibra revalideert momenteel van een zware knieblessure en zijn contract bij United wordt naar verluidt niet verlengd. Zijn FIFA-rating van 90 is daarom te hoog en zal in FIFA 18 zakken naar 89 of 88.

8. Wilfried Bony

Wilfried Bony

© Pro Shots

Hij schoot ze er bij Vitesse en Swansea vanuit alle hoeken en standen in, maar dat wilde bij Manchester City nooit echt lukken. Ook zijn verhuurperiode bij Stoke City werd geen succes. Bony staat nog op 81, maar zakt in FIFA 18 waarschijnlijk onder de 80 (naar 78 of 77).

7. Riyad Mahrez

Riyad Mahrez

© Pro Shots

De tandem Mahrez-Vardy was dé succesformule van Leicester City’s titelsprookje en Mahrez werd daarna in verband gebracht met de allergrootste clubs. Hij bleef bij Leicester, en kon zijn stempel dit seizoen niet zo drukken als in de gouden jaargang. Zijn rating van 85 was bizar hoog en zal waarschijnlijk zakken naar 83 of 82.

6. Santi Cazorla

Santi Cazorla

© Pro Shots

Hij hoorde in voorgaande seizoenen bij het motorblok van Arsenal, maar speelde door blessureleed maar weinig. Zijn hoge rating van 86 zal dan ook op zeker zakken: naar 84 of 83.

5. Arda Turan

Arda Turan

© Pro Shots

Spelen doet Arda Turan nauwelijks bij FC Barcelona, en zijn rating van 84 is dan ook vooral gebaseerd op zijn Atletico Madrid-periode. De Turk ziet zijn rating in FIFA 18 waarschijnlijk zakken naar 82.

4. Daniel Sturridge

Daniel Sturridge

© Pro Shots

De pijlsnelle spits heeft enorme potentie, maar dat komt er door aanhoudend blessureleed maar niet uit. Zijn rating van 84 is dan ook behoorlijk onrealistisch en zal waarschijnlijk zakken naar 82 of 81.

3. Wayne Rooney

Wayne Rooney

© Pro Shots

Hij was meerdere keren de beste speler van FIFA, maar het is duidelijk dat de loopbaan van Rooney er bijna opzit. Daar hoort een gepaste rating bij: hij zal in FIFA 18 waarschijnlijk van 84 naar 81 zakken.

2. Pepe

Pepe

© Pro Shots

Na een jarenlange plek in de basis van Real Madrid is de bikkelharde verdediger dit seizoen voornamelijk bankzitter. Een rating van 88 past daar zeker niet bij. Pepe zal in FIFA 18 waarschijnlijk zakken naar 84.

1. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

© Pro Shots

Ja, hij schoot Real Madrid hoogstpersoonlijk naar de Champions League-titel en is het kersverse gezicht van FIFA 18, maar FIFA-fans zijn het er wel over eens dat Ronnie’s huidige rating niet echt realistisch is. Vooral zijn snelheid en dribbel mogen wel een tandje lager. Hij blijft de beste speler van de game, maar zijn rating gaat in FIFA 18 van 94 naar 93.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog