Logo Voetbalblog
10 redenen waarom FIFA 18 de vetste FIFA ooit wordt

augustus 2017 • FIFA-tips

10 redenen waarom FIFA 18 de vetste FIFA ooit wordt

Nog maar 43 nachtjes slapen, dan kun je eindelijk met FIFA 18 aan de slag. De nieuwe telg in de reeks belooft een ware revolutie, op vele fronten. Dit zijn de 10 vetste veranderingen in FIFA 18!

10. Vloeiender spelen

FIFA 18 snelheid

© EA Sports

Oké, even een technisch verhaal: de animaties van spelers worden in FIFA 18 niet meer per actie, maar per frame uitgerekend. In het kort komt het erop neer dat je daardoor sneller schakelt tussen een snelle dribbel en een sprint, of een tackle eerder af kunt kappen. Ook moet dit de veelgehoorde klacht oplossen dat FIFA traag aanvoelt.

9. Het publiek is realistischer dan ooit

Publiek FIFA 18

© Instagram

Geen gekke stromannetjes meer in FIFA 18, het publiek is nu écht een belangrijk onderdeel van de game. Op pakkende beelden zien we close-ups van fans en rennen spelers naar de tribunes om een feestje te vieren.

8. Doelpunten en voorzetten zien er beter uit

FIFA 18 doelpunt

© YouTube

FIFA 18 belooft meer manieren om de bal in de 16 af te leveren, en de nieuwe animaties zorgen voor een intensere balbeheersing in de 16. Je zult de bal daardoor nog schitterender in het net zien ploffen én hebt meer mogelijkheden om dat te doen!

7. Meer verschil in spelers

Ronaldo beste speler FIFA 18

© YouTube

FIFA 18 speelt leentjebuur bij PES en introduceert ‘signature movement’, waardoor de karaktertrekken van beroemde spelers terug te zien zijn in het spel. Daarbij kun je denken aan de dodelijke versnelling van Cristiano Ronaldo, maar ook de snelle dribbel van Eden Hazard en de wapperende handjes van onze eigen Arjen Robben.

https://www.instagram.com/p/BW49VdchB8d/?taken-by=easportsfifa

6. Meer speelstijlen

Speelstijlen FIFA 18

© EA Sports

FIFA 18 belooft meer variatie in speelstijlen, en gezien de eentonige gameplay van FIFA 17 is dat hard nodig. Kies voor het tiki-taka van FC Barcelona, het dodelijke countervoetbal van Real, of zelfs het dodelijk saaie spel van Mourinho’s ‘long ball’ United (maar waarom zou je dat willen). Spelers positioneren zich bovendien beter, naargelang het systeem dat jij kiest.

https://www.instagram.com/p/BXDoFkZBxUo/?taken-by=easportsfifa

5. Dribbelen is dynamischer

FIFA 18 snelheid

© YouTube

Door het vloeiende spel kun je ook minder voorspelbaar te werk gaan in je aanvallen. Zie je als vleugelspeler een vliegende tackle aankomen? Duw je linkerstick in tegenovergestelde richting en je omzeilt hem simpel. Hierboven zie je die moves in actie!

4. Tijdrekken is moeilijker

10-grote-veranderingen-in-fifa-17-schouderduwen

© EA Sports

We kennen allemaal die droeftoeters die bij een 1-0 voorsprong de bal afschermen tot het eindsignaal klinkt. EA Sports heeft een mildere staande tackle toegevoegd waarmee je deze spelers van de bal kunt zetten, zonder dat dat meteen een overtreding oplevert. Oh, en over overtredingen gesproken…

3. Scheidsrechters gaan op de schop

Scheidsrechters op de schop in FIFA 18

© Facebook

FIFA kent veel goede dingen, maar daar zijn de scheidsrechters er niet één van. EA-producer Matthew Prior erkent dat de digitale leidsmannen soms bizarre beslissingen maken en belooft dat die problemen in FIFA 18 opgelost zijn.

2. Legendarische spelers in je FUT-team

Ronaldinho FIFA Icon FIFA 18

© EA Sports

Je kunt erover twisten of Johan Cruijff niet in het lijstje thuishoort (in plaats van Rio Ferdinand), maar hoe vet is het om Diego Maradona of Pelé in je ploegie te laten vlammen? FIFA 18 presenteert vooralsnog 15 FIFA Icons om je FUT-team mee te versterken, waaronder onze eigen Ruud Gullit.

1. Career mode gaat volledig op de schop

De career mode van FIFA 18 ziet er fantastisch uit

© Twitter

Uit gelekte beelden van de Career mode van FIFA 18 blijkt dat je nu daadwerkelijk transfergesprekken met spelers kan voeren en zelfs het gala van de Gouden Bal een plekje krijgt. Daarmee vervult EA Sports eindelijk de wens van veel FIFA’ers, die al jaren roepen om een update van de populaire carrièremodus. En alsof dat nog niet genoeg is, komt er ook een tweede seizoen van The Journey!

Ronaldo Gouden Bal FIFA 18

© EA Sports

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog