Logo Voetbalblog
3 redenen waarom PES eindelijk FIFA verslaat
© Dailymotion

mei 2017 • FIFA-tips

3 redenen waarom PES eindelijk FIFA verslaat

Oké, er is slechts een korte teaser en veel beloftes, maar ook dit jaar bindt PES 2018 de strijd aan met FIFA 18. En deze keer kunnen ze die battle écht winnen. Bijvoorbeeld door de…

3. Betere graphics én animaties

Suarez en Neymar PES 2018

© YouTube

Het is effe wachten op de volledige trailer, maar afgaande op de teaser is PES 2018 om je vingers bij af te likken. Niet alleen zien de spelers van Barcelona er levensecht uit, ook Camp Nou oogt fantastisch. Een extra puntje van aandacht voor de animaties: die zien er realistischer uit dan FIFA, waar de close-ups vaak robot-achtig overkomen.

2. Realistische gameplay

Neymar PES 2018

© YouTube

PES 2018 heeft veel werk gestoken in de bewegingen van spelers. Zo is er een kakelvers dribbelsysteem, maar kun je de bal ook afschermen. Dat kennen we van FIFA 17, maar PES introduceert aannames op verschillende lichaamsdelen: bijvoorbeeld met het hoofd of de borst. Oh, ook dode spelmomenten (een grote misstap van FIFA 17) zijn op de schop genomen. Konami belooft ook dat niets ten koste gaat van de snelheid van het spel, waarmee we gelijk bij het volgende punt belanden…

1. Sneller en vloeiender spel

Messi PES 2018

© YouTube

Een bekende FIFA-klacht is dat de game traag aanvoelt, terwijl één van de filosofieën van PES juist vloeiende gameplay is. Eén van de grootste verbeteringen in PES 2017 was het vliegensvlug switchen van tactiek, waarmee je snel schakelt tussen moderne speelwijzes als Tiki Taka (korte passing) en Gegenpressing (met zijn allen op de bal). Die filosofie is opgevoerd in het nieuwe dribbelsysteem van PES 2018, dat moeiteloos met één stick te besturen is.

Er is natuurlijk een ‘maar’…

Goed, dat EA Sports met alle clublicenties een grote troef in handen heeft kunnen we niet negeren. Bovendien weten we niet hoe FIFA 18 er dit jaar uit zal zien; die details krijgen we pas in juni. Hoe dan ook, PES legt zich niet bij de heerschappij van zijn aartsrivaal neer. Spannend!

BONUS: de teaser van PES 2018

Kun je het op je gemakje bekijken.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog