Logo Voetbalblog
5 bizarre dingen uit oude FIFA’s die je nooit meer terug zult zien
© Pro Shots

december 2016 • FIFA-tips

5 bizarre dingen uit oude FIFA’s die je nooit meer terug zult zien

Natuurlijk is het lekker dat FIFA elk jaar weer iets realistischer wordt, maar soms is het ook leuk om even terug te kijken. Want tja, de kans is zeer klein dat je onderstaande dingen ooit nog in de voetbalgame zult terugzien. Eigenlijk best jammer.

5. Cheats

Geheime codes waren een vast onderdeel van elke PC-game uit de jaren 90. Ook in FIFA 2000, waar je er met wat gekke woordcombinaties voor kon zorgen dat spelers door de bliksem werden geraakt, of ontvoerd werden door aliens. En dat zag er dan zo uit. Lol!

4. Geluidseffecten bij een goal

Kan het nog erger dan vernederd worden met zo’n irritante dab-celebration? Ja, dat kan, want in FIFA 95 was het mogelijk om irritante geluidseffecten af te spelen als je gescoord had. Vuurwerk, een gastoeter of gewoon een commentator die een langgerekt GOAAAAL laat horen. Kijk en huiver.

3. Doodschoppen uitdelen

Laten we eerlijk zijn: FIFA 17 is veel te braaf. Onrealistisch braaf. Zelfs de aller- allerlompste overtreding lijkt in de verste verte niet op de schandalige acties die je op tv voorbij ziet komen. Oké, FIFA 98 zag er allesbehalve realistisch uit, maar er was tenminste een speciale knop gereserveerd voor smerige overtredingen. Omdat die frustratie er soms gewoon effe uit moet.

2. De keeper slopen

Oh, en die speciale knop voor smerige overtredingen? Zoals je hierboven zag, kon je die ook gewoon op de doelman gebruiken. Waar de keeper in FIFA 17 redelijk beschermd wordt voor lompe tackles, kon je de sluitpost in FIFA 98 als een ware Badr Hari in elkaar rossen. Lekker hoor.

Keeper geweld

1. Schwalbes

Brute overtredingen zijn in FIFA 17 onmogelijk, maar ook de andere kant van de medaille zit er niet in: het maken van schwalbes! FIFA 98 reserveerde een knop waarmee je kon duiken als een ware Luis Suarez. Of Arjen Robben, wat jij wil. Als de scheids het doorhad, kreeg je er trouwens geel voor. Net als in het echie.

FIFA 98 schwalbe

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog