Logo Voetbalblog
Deze 5 geniale details in FIFA 17 waren je nog nooit opgevallen
© Pro Shots

maart 2017 • FIFA-tips

Deze 5 geniale details in FIFA 17 waren je nog nooit opgevallen

Er zijn een hoop bizarre dingen te zien in FIFA 17, maar veel daarvan zal je waarschijnlijk nooit opvallen. Met behulp van wat online speurneuzen lichten wij een tipje van de sluier op.

5. United-cultheld staat op het scherm van de cameraman

Ze zijn vlijtig in de weer, die cameramannen in FIFA 17, maar filmen doen ze bar weinig. Op het schermpje van één cameraman is bijvoorbeeld altijd dezelfde foto te zien. Het gaat om een beeld van Dimitar Berbatov in Manchester United-shirt. Onderstaand kiekje, om precies te zijn. En dat terwijl de clubloze aanvaller niet eens meer in het spel zit!

Dimitar Berbatov cameraman FIFA 17

© Pro Shots / EA Sports

4. Wegrennen van de bal in arena mode

Altijd al de rest van het stadion willen uitchecken in Arena mode? Dat kan! Tap herhaaldelijk op L2 en R2 op je controller en je speler zal wegrennen van de bal. Het is zo mogelijk over het complete veld te rennen, maar je kunt ook recht DOOR de tribunes wandelen. Lijkt niet helemáál de bedoeling van EA.

Wegrennen van de bal in Arena Mode

© YouTube

3. Rivalen intimideren elkaar in startscherm

Als je een vaste volger bent heb je deze easter egg al eerder voorbij zien komen. Het gaat om het beginscherm in de kick-off, waar twee spelers van de teams tegenover elkaar staan.

Kies je twee clubs die geen connectie hebben, dan gebeurt er niets bijzonders. Pak je een Ajax – Feyenoord of een FC Groningen – Heerenveen, dan keren de spelers zich tot elkaar en nemen intimiderende poses aan. Hier veel meer voorbeelden van dit grappige detail.

Grappig detail FIFA 17

© EA Sports

2. Het verborgen veld in The Journey

Het kost enige moeite, maar als je je best doet kun je in Alex Hunter’s avontuur een supergeheim veldje ontdekken. De grasmat tover je tevoorschijn tijdens de selectiewedstrijd van Hunter. Schiet de bal van links naar rechts en ram dan over het doel van de tegenstander.

Selecteer vervolgens ‘Instant replay’ en kies de camera die zich op de bal focust. Wanneer je doorspoelt tot het logo van EA Sports, zie je plotseling een 7-tegen-7-veldje verschijnen: inclusief doelen, dug-outs en een pad langs het veld. Helaas is dit wonderschone trapveldje niet speelbaar in de game.

Geheim veldje in the Journey van FIFA 17

© EA Sports

1. Emotionele celebration van Alex Hunter

Spelers van The Journey weten dat de opa van Alex Hunter een grote rol speelt in het verhaal. Opa Hunter stond te boek als een voetballegende, en Alex wil maar wat graag in zijn voetsporen treden.

Dat komt terug in een geinige easter egg, als je in een wedstrijd met Hunter scoort. Wanneer je het blije hoofdpersonage naar de camera laat rennen schreeuwt hij in sommige gevallen: “That’s for you, grandpa. That’s for you!” Aah, wat lief.

Bonus: Alles nog eens rustig nakijken? Check onderstaande filmpjes!


Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog