Logo Voetbalblog
5 redenen om de WK-update van FIFA 18 te spelen

mei 2018 • FIFA-tips

5 redenen om de WK-update van FIFA 18 te spelen

Het is je vast niet ontgaan dat EA Sports eind mei met een speciale WK-update voor FIFA 18 komt. Maar waarom zou je die als gefrustreerde Oranje-fan eigenlijk spelen? Wij zetten vijf argumenten op een rijtje.

5. Hij is gratis

Ronaldo World Cup FIFA 18

© EA Sports

Laten we maar beginnen met de meest Nederlandse reden die er bestaat: de WK-editie is helemaal gratis. Als je FIFA 18 hebt, kun je de WK-update gewoon downloaden. Dat is nieuw, want vroeger bracht EA hun WK-games doodleuk voor de volle mep op de markt. Er wordt gefluisterd dat dit in de toekomst ook de manier is waarop ze FIFA op de markt gaan brengen.

4. Nieuwe ‘chemistry’ voor FUT

Ultimate Team wordt niet vergeten in de WK-update. Dat zou ook gek zijn, want het is veruit de populairste spelmodus van FIFA. Je bouwt je team ditmaal op met spelers van de deelnemende WK-landen. Dat betekent dat de chemistry van de FUT WK-versie niet gebaseerd is op club en competitie, maar land en continent.

Screenshot World Cup FIFA 18

© EA Sports

3. Nieuwe World Cup ICONS

En om nog even bij FUT te blijven: er komen ook speciale World Cup ICONS uit. Of daar Nederlandse sterren van weleer bij zitten is onbekend. De Icons zijn in ieder geval niet verhandelbaar, want er komt geen marktplaats in de WK-versie van FUT. Wel krijg je in de normale Ultimate Team een item van dezelfde waarde, als je iets in de WK-FUT koopt.

2. Dynamische speler-items gelinkt aan het echte WK

Engeland World Cup FIFA 18

© EA Sports

De WK-update blijft ook leuk als het echte toernooi bezig is. Je kunt dynamische speler-items kopen, gelinkt aan de echte gebeurtenissen op het WK in Rusland. Wat voor items precies, dat blijft onduidelijk. Waarschijnlijk gaat het om geüpgrade kaarten van uitblinkers op het toernooi.

1. Je kunt het WK met Oranje spelen

Voor Nederlanders zal het spelen van de WK-update misschien pijnlijk zijn, maar toch heeft EA goed nieuws voor Oranje-fans. Het is mogelijk om een aangepast toernooi samen te stellen, waarin je ontbrekende ploegen als Nederland, Italië en Chili toch kunt toevoegen. Een schrale troost.

Nederlands elftal in FIFA 18

© YouTube

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog