Logo Voetbalblog
5 redenen waarom FIFA 20 de slechtste FIFA ooit is

juni 2020 • FIFA-tips

5 redenen waarom FIFA 20 de slechtste FIFA ooit is

Bijna iedereen is het erover eens dat FIFA 20 verre van de beste FIFA-game is. Het spelplezier lijkt in dit deel simpelweg minder. Maar waar ligt dat nou precies aan? Wij zetten de vijf dingen op een rij die EA sowieso moet fiksen, om met FIFA 21 weer een stap in de goede richting te zetten.

1. Pace abuse ?‍♂️

Snelheid is al jaren één van de gemakkelijkste manieren om je FIFA-potjes te winnen. EA probeert dat al jaren op allerlei manieren in balans te brengen – bijvoorbeeld door spelers meer verdedigende opties te geven. Toch is ook in FIFA 20 snelheid in je team onmisbaar. Zet wat bliksemschichten op de flanken, mik op counter-aanvallen en je zit geramd. Een effectievere manier om te winnen is er niet, wat het gebrek aan variatie in de game pijnlijk duidelijk maakt.

Hoe doe je lage voorzetten in FIFA 20?
© EA Sports

2. Drop back ?

In FIFA 20 kun je pielen met allerlei speltactieken. Maar FIFA’s grote probleem is al jaren dat de meest verdedigende optie het meest effectief is. Denk maar aan het gehate ‘Park the Bus’ van enkele FIFA’s geleden. Er is nu iets soortgelijks geïntroduceerd: met ‘Drop back’ laat je je team een ondoordringbare muur voor de 16 optrekken. Een standaardinstelling van menig online speler, en het maakt de potjes er niet leuker op.

FIFA 20 Drop Back
© YouTube

3. Traaag ?

Het lijkt wel alsof FIFA elk deel trager wordt. Iedereen kent dat gevoel wel: je bent de oude FIFA gewend, start een nieuw deel op en het positiespel voelt ontzettend stroperig aan. Ook in FIFA 20 lijkt het tempo weer ietsje omlaag geschroefd. Een tactiek als ‘Drop back’ (zie boven) maakt de ruimtes bovendien kleiner, en dat verbetert de spelvreugde bepaald niet.

4. Slechte AI ?

EA mag de mond altijd vol hebben over realisme, feit is dat FIFA 20 nog steeds bar weinig weg heeft van het echte voetbalspelletje. Los van de punten die we hierboven noemden heeft dat te maken met de AI. We zien keepers al FIFA’s lang de gekste dingen doen en spelers soms de raarste passes geven. En nu je verdedigen zelf moet opknappen, valt op dat de rest van je defensive linie er als een zoutzak bijstaat. Uitdaging oké, maar realistisch? Nope. Werk aan de winkel!

5. Server-problemen ❌

EA haalt jaarlijks een miljard binnen met Ultimate Team, maar dat vindt de ontwikkelaar geen reden om iets aan de slechte servers te doen. Nog steeds is er sprake van irritante hikmomenten tijdens online potjes, waardoor normaal spelen schier onmogelijk is. Ook storingen komen nog regelmatig voor. Geen beste track record voor een game waar sommige mensen jaarlijks 70 euro voor neertellen.

‘Bonus’-minpunt: vrije trappen en penalties

Op een of andere manier vindt EA het nodig om in ELKE nieuwe FIFA het vrije trappen- en penalty-systeem op de schop te nemen. Ook in FIFA 20 is alles weer anders. Is dat nodig? Mwah. Gaat het in FIFA 21 wéér anders zijn? Waarschijnlijk. Make up your mind, EA!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog