Logo Voetbalblog
6 tips om je emoties te beheersen in FIFA 20 (en elk potje te winnen)

september 2019 • FIFA-tips

6 tips om je emoties te beheersen in FIFA 20 (en elk potje te winnen)

Er breekt vrijdag een nieuw seizoen FIFA aan. De launch van FIFA 20 betekent óók een verse jaargang rage quits, vliegende controllers en vloekende gamers. Hoort erbij, hoor ik je zeggen? Maar wat als het er niet bij hoort? Hier zijn zes uitstekende tips om je emoties tijdens FIFA 20 in bedwang te houden én zo meer potjes te winnen.

1. Stop met rage quitten

Uit pure frustratie je PS4 uitdrukken voelt even lekker, maar je krijgt er altijd spijt van. Mocht je met 4-0 achterkomen, neem je dan voor niet boos te worden en gewoon rustig verder te spelen. Wie weet, misschien leidt het tot een mooiere einduitslag. Er zijn gekkere dingen in FIFA gebeurd.

2. Bedenk je dat controllers duur zijn

slechte-fifa-excuses-controller-kapot

Net als rage quitten voelt het misschien lekker om je controller keihard tegen de muur te gooien. Eén probleem: daarna is die kapot en moet je 50 euro lappen voor een nieuwe. Een goede reden om je emoties in bedwang te houden.

3. Maak het jezelf niet te lastig

FIFA Settings FIFA 20

© EA Sports

Iedereen wil zo goed zijn als de eSporter van Ajax, maar dat is voor weinig gamers weggelegd. Probeer te genieten van het spelletje. En als het online niet lukt, speel dan een paar potjes tegen de computer of probeer de skill games om je vaardigheden te verbeteren.

4. Neem een pauze

Mocht het echt niet lukken en voel je je frustratie met de minuut groeien, dan is het beter om een FIFA-pauze in te lassen. Boosheid zal je FIFA-prestaties er niet beter op maken. Echt niet. Trap buiten een balletje, zing een liedje en probeer het daarna opnieuw. Wil je pauzeren, maar FIFA 20 de rug niet toekeren, schakel dan over naar een relaxt potje straatvoetbal in Volta.

5. Onthoud je speelstijl als het wél goed gaat

We hebben allemaal dagen dat we on a roll zijn en de ene na de andere tegenstander aan de zegekar binden. Profiteer van dat soort dagen. Achterhaal waarom je potje na potje wint en gebruik die informatie voor de momenten dat het minder lekker gaat.

6. Je speelt voor de lol, dus speel ook voor de lol

Hazard FIFA 20

© EA Sports

Het is een ongelofelijke dooddoener, maar FIFA is en blijft een spelletje. En spelletjes speel je voor de lol. Als je keer op keer kokend van woede je PS4 uitdrukt is dat best zonde van de 70 euro die je voor FIFA 20 hebt neergeteld. In dat geval is het misschien beter om een tijdelijke FIFA-pauze in te lassen of je zuurverdiende centen anders te besteden.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog