Logo Voetbalblog
Deze 7 fantastische dingen uit oude FIFA’s moeten terugkomen
© Pro Shots

juni 2016 • FIFA-tips

Deze 7 fantastische dingen uit oude FIFA’s moeten terugkomen

FIFA mag dan elk jaar realistischer worden, lol trappen zit er niet meer in. Er is veel aan te merken op de oude FIFA’s, maar ze hadden geniale opties die we maar wat graag terug zouden zien… al was het alleen maar om onze vrienden te fukken!

7. Klassieke teams

We moeten het tegenwoordig doen met één Ultimate XI team, maar FIFA 2000 zat propvol retro-elftallen: zo kon je onder andere ballen met het Real Madrid van 1950, het Argentinië van het WK 1986 en… het Oranje van 1974!

6. Kies geluidseffecten bij een goal

Je kunt tegenwoordig kiezen uit een compleet arsenaal aan celebrations, maar het afspelen van irritante geluidseffecten om je tegenstander het bloed onder zijn nagels vandaan te halen heeft ook zijn charmes. Goaaaaaaaaaaaaaaaal!

5. Zaalvoetbal

Echte veteranen weten dat FIFA 97 niet beperkt bleef tot veldvoetbal: je kon ook een balletje trappen in de zaal. Zeven tegen zeven, zonder corners en inworpen. De vermakelijke spelmodus is jaren later verwerkt in een aparte game, FIFA Street, maar daar werd al snel de stekker uitgetrokken. Hoog tijd voor een comeback als nieuwe spelmodus!

4. Smerige overtredingen

Wilde slidings komen nog wel eens voor, maar spannender dan dat wordt het echt niet. Hoe anders was dat bij de oudere FIFA-delen, waarin een speciale knop was gereserveerd voor brute aanslagen op je tegenstander. Wow.

3. Sloop de keeper

Het is tegenwoordig praktisch onmogelijk de doelman te benaderen als hij uitschiet: je wordt simpelweg door de game op afstand gehouden en slidings op een goalie zijn onmogelijk. Hieronder zie je dat dat in FIFA 98 zeker niet het geval was. Autsj.

2. Cheats

Elke ontwikkelaar die het nu waagt een optie in te bouwen waarmee Lionel Messi door de bliksem getroffen wordt, wacht waarschijnlijk ontslag op staande voet. Welkom in FIFA 2000, waarin bizarre cheats zaten om een willekeurige speler te elektrocuteren of te laten kidnappen door aliens. WTF!

1. Schwalbes

Het is leuk om de brave Lionel Messi uit te hangen, maar soms moet je gewoon even een smerige Luis Suarez zijn. Het kon in FIFA 98, waar je de geniale optie had om schwalbes te maken. Juist ja: duiken als een ware Arjen Robben. Dat zag er zo uit.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog