Logo Voetbalblog
Deze 7 spelers verdienen een lagere FIFA-rating na hun dramatische WK

juli 2018 • FIFA-tips

Deze 7 spelers verdienen een lagere FIFA-rating na hun dramatische WK

Hoge verwachtingen zijn moeilijk waar te maken. We hebben een aantal topvoetballers op een rij gezet die tot grote ster van het WK hadden kunnen uitgroeien, maar dat bepaald niet werden. Deze 7 spelers verdienen een lagere rating na een dramatisch toernooi.

7. Robert Lewandowski

Robert Lewandowski lagere FIFA-rating

© EA Sports / Pro Shots

In de voorbereiding ging het crescendo voor Robert Lewandowski, maar op het WK speelde de Bayern München-spits verstoppertje. Polen werd kansloos uitgeschakeld in de poulefase, Lewandowski scoorde precies nul keer. Die torenhoge rating van 91 was hij zeker niet waard.

6. Thomas Müller

Thomas Müller lagere FIFA-rating

© EA Sports / Pro Shots

Met zijn rating van 86 is Müller nog altijd één van de beste spelers van de game, maar het is de vraag of de 28-jarige dat nog wel waard is. Müller, die toch veel belangrijke goals maakte voor Duitsland, was op het WK nagenoeg onzichtbaar.

5. David de Gea

David de Gea lagere FIFA-rating

© EA Sports / Pro Shots

Hij staat toch te boek als één van de beste keepers ter wereld, maar daar was op het WK niets van te merken. De Gea blunderde meermaals en had zelfs maar één succesvolle save! Die rating van 90 valt dan wel erg hoog uit.

4. Kalidou Koulibaly

Kalidou Koulibaly lagere FIFA-rating

© EA Sports / Pro Shots

Staat bij Napoli bekend om zijn kopkracht en lekkere pass van achteruit, maar daar was in Rusland niets van te zien. Combinerend kon de Senegalees weinig brengen en hij kopte ook geen enkele keer op doel.

3. Gerard Pique

Gerard Pique lagere FIFA-rating

© EA Sports / Pro Shots

Kan in FIFA 18 rekenen op een torenhoge FIFA-rating, maar is dat eigenlijk wel terecht? De Catalaan beschikt over veel kopkracht, maar valt verdedigend nogal eens door de mand. Als Spanje ondermaats presteert (zoals op het WK) vallen de zwakheden van Pique nog meer op.

2. Angel di Maria

Angel di Maria lagere FIFA-rating

© EA Sports / Pro Shots

Di Maria is toch een naam die nooit misstaat in je FUT-team, maar van de hoge passing- en dribbelstatistiek was op het WK helemaal niets te merken. De Argentijn maakte nog wel een lekkere goal, dus misschien dat zijn schiet-score juist wat te laag uitvalt.

1. Jerome Boateng

Jerome Boateng lagere FIFA-rating

© EA Sports / Pro Shots

Deed op het WK meer fout dan goed, met als absoluut dieptepunt de domme rode kaart die hij pakte tegen Zweden. Nee, geen enkel moment heeft Boateng laten zien dat hij die rating van 88 waard is.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog