Logo Voetbalblog
Op deze 7 grote verbeteringen in FIFA 18 kunnen we echt niet wachten

juni 2017 • FIFA-tips

Op deze 7 grote verbeteringen in FIFA 18 kunnen we echt niet wachten

Nog even die zomer doorkomen, en je kunt gaan heersen in FIFA 18. Dit gaat er allemaal verbeteren in de nieuwe FIFA!

7. Vloeiender en sneller

FIFA 18 snelheid

© EA Sports

Eén van de grootste problemen van FIFA wordt in FIFA 18 getackeld: het gebrek aan snelheid. De bewegingen van spelers worden niet meer per actie, maar frame voor frame uitgerekend. Daarmee switch je sneller van sprint naar dribbel, maar ook voor de goal biedt het voordelen. Bij voorzetten hoef je de bal niet meteen op doel te hengsten, maar heb je net wat meer tijd om na te denken.

6. Betere graphics

FIFA 18 spelers

© EA Sports

Hoewel FIFA 17 er door een nieuwe engine geweldig uitzag, bleven de spelers er meer uitzien als robots dan echte mensen. FIFA 18 heeft dit jaar opnieuw stappen gezet in de graphics, waardoor voetballers er in close-up beter uitzien dan ooit tevoren. Zouden ze dit keer ook aan de Eredivisie hebben gedacht?

5. Doelpunten en voorzetten zien er beter uit

FIFA 18 doelpunt

© YouTube

FIFA 18 neemt voorzetten op de schop en belooft nieuwe manieren om de bal in het 16 meter-gebied te af te leveren. Daarnaast zorgen de nieuwe animaties voor een meer intense en vloeiende balbehandeling in de 16, waardoor je doelpunten er nóg mooier uitzien.

4. Nieuwe speelstijlen

Ronaldo sprint FIFA 18

© EA Sports

EA Sports heeft aartsrivaal PES met een schuin oog bekeken en gezien dat het schakelen tussen verschillende speelstijlen verdomd goed werkt. Ook in FIFA 18 kun je kiezen voor moderne tactieken als tiki-taka en gegenpressing en zullen je spelers beter op omzettingen reageren. EA heeft de speelstijlen van beroemde clubs als Bayern München en Manchester United al ingeprogrammeerd.

3. Nog meer sfeer

FIFA celebration

© YouTube

Opnieuw zet FIFA 18 grote stappen om de magie van een kolkend stadion over te brengen. Bij een doelpunt gaan fans uit hun dak en rennen richting het veld om het feestje met hun helden te vieren. De belichting van de voetbaltempels is sterk verbeterd, waardoor alles fantastisch in beeld wordt gebracht.

2. Dribbelen is dynamischer

FIFA 18 snelheid

© YouTube

We noemden hierboven al even het gloednieuwe animatiesysteem van FIFA 18, waarmee je ook verdedigers eindeloos kunt tergen. Zie je een tackel aankomen? Druk je stick in tegenovergestelde richting en je omzeilt hem simpel. Mits je een goede speler onder de knoppen hebt, want…

1. Meer verschil tussen spelers

Ronaldo celebration

© YouTube

FIFA 18 introduceert ‘signature movement’ waardoor het verschil in kwaliteit beter wordt uitgedrukt. Een slimmerik als Cristiano Ronaldo zal een logge verdediger makkelijker op het verkeerde been kunnen zetten, simpelweg omdat hij een sneller handelingsvermogen heeft. Bovendien hebben bekende spelers persoonlijke eigenschappen meegekregen: denk aan Ronaldo’s versnelling, of de handjes van Arjen Robben.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog