Logo Voetbalblog
Met deze 7 essentiële tips win je meer potjes in FIFA 20
© EA Sports

januari 2020 • FIFA-tips

Met deze 7 essentiële tips win je meer potjes in FIFA 20

Vliegt jouw controller dagelijks door de kamer als je FIFA 20 speelt? Geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen. Met deze onmisbare tips win jij voortaan meer potjes in FIFA. Lees ze goed door, sla ze op en bedenk: oefening baart kunst!

1. Focus je op balbezit

Tips voor balbezit in FIFA 20
© YouTube

Als jij de bal hebt kan de tegenstander niet scoren. Zo simpel is het! Zorg daarom voor een goede ‘passing game’. Laat je niet verleiden tot die kansloze stekbal door het midden, maar wacht op een perfecte opening. Bovendien: als jij de bal rustig kaatst is de kans groot dat je tegenstander ongeduldig wordt. En ongeduld leidt tot fouten.

2. Verdedig geduldig

Wees ook geduldig als je de verdedigende partij bent. Zelfs Virgil van Dijk gaat je niet redden als je de defensieve linie met een onbesuisde tackle breekt. In FIFA 20 is het, meer dan ooit, belangrijk om geen gaten te laten ontstaan. Druk je tegenstander naar de zijkant door te jockeyen (L2 ingedrukt houden op PS4, LT op Xbox). Gebruik de harde tackle en sliding alleen in noodgevallen.

3. Timed finish is overpowered

Timed finishing vereist oefening, maar als je het onder de knie hebt is het een geweldige manier om de keeper te passeren. Hoe het werkt? Nadat je de kracht van je schot hebt aangegeven, druk je opnieuw op de schietknop om timed finish te activeren. Bij een perfecte timing is de kans groot dat de bal tegen de touwen gaat. Oefen de timed finish eerst offline om het onder de knie te krijgen.

4. Gebruik lage voorzetten

Lage voorzetten leveren in FIFA 20 meer op dan ballen door de lucht. De standaard, lage voorzet vuur je af door drie keer op het vierkantje te drukken (X op Xbox). Plaats een bal preciezer met een ‘driven pass’, door R1 ingedrukt te houden en op X te tappen (RB en A op Xbox). Je bepaalt de richting van de voorzet met je linkerstick.

5. Kies de perfecte formatie

Beste formatie in FIFA 20
© EA Sports

Voor velen is team management het saaiste onderdeel van FIFA. Toch loont het om wat beter te kijken naar je opstelling. Naast de beste spelers is voornamelijk de perfecte formatie voor jouw speelstijl belangrijk. 4-1-2-1-2 Narrow is geschikt als je op balbezit speelt, met 4-4-2 domineer je het middenveld. Om meer te lezen over formaties, kun je deze post checken.

6. Vermijd de sprintknop

Niet sprinten in FIFA 20
© EA Sports

Wij herhalen: vermijd de sprintknop! Het is namelijk de snelste manier om balbezit te verliezen. Met een sprint speel je de bal te ver voor je uit en kan je tegenstander hem eenvoudig veroveren. Zoals we in punt 1 aangaven: wees geduldig. Speel de bal rustig rond en wacht op de opening. Het enige moment dat deze regel niet opgaat is als je de verdedigers voorbij bent en richting doel rent.

7. Oefen dode spelmomenten

Een welgemikte vrije trap of corner kan het verschil maken tussen een nederlaag of overwinning. Zorg daarom dat je de dode spelmomenten van FIFA 20 onder de knie krijgt. We zeiden het al: oefening baart kunst! Gebruik de skill games van FIFA in je voordeel, of bekijk YouTube-tutorials. In onderstaande video legt een pro FIFA’er je uit hoe je het beste corners neemt.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog