Logo Voetbalblog
Deze 5 dingen weten we al over FIFA 19

juni 2018 • FIFA-tips

Deze 5 dingen weten we al over FIFA 19

Je kent de drie zekerheden in het leven: je moet belasting betalen, je gaat dood én er komt elke september een nieuwe FIFA. FIFA 19 ligt op 28 september in de winkels. Dit weten we al over de voetbalgame, waarvan Cristiano Ronaldo en Neymar de coverboys zijn!

5. Nóg chiller schieten

Neymar schot FIFA 19

© YouTube

Het lijkt wel of FIFA elk jaar een nieuwe mogelijkheid introduceert om te pegelen. Ditmaal komen ze op de proppen met ‘Sweet spot’. Druk je op cirkeltje (of B) als je voet de bal raakt, dan vliegt die nét wat lekkerder tegen de touwen.

4. Meer tactische mogelijkheden

Champions League FIFA 19

© EA Sports

FIFA 19 komt ook met zogenaamde ‘Game plans’. Daarmee stel je voor de wedstrijd tot in detail in wat je team doet in verschillende situaties. Zo kun je uitdokteren wat jouw ploeg doet als je 1-0 voorkomt, of juist op achterstand staat.

3. Champions League en Europa League

Champions League FIFA 19

© YouTube

De belangrijkste verandering (althans, volgens EA Sports) is het feit dat je nu de Europa League of de Champions League kan spelen. Die licentie is afgesnoept van PES, dat de Europese competities 10 jaar lang in zijn bezit had.

2. Geen Park the Bus

https://www.instagram.com/p/BkKbyy-HWtr/?taken-by=goalsmagnl

Over tactieken gesproken: Park the Bus wordt in FIFA 19 definitief de nek omgedraaid. Deze strategie, veel toegepast door succescoach José Mourinho, was online een ergernis voor velen.

1. Cross platform?

Dribbel FIFA 19

© YouTube

Op de PS4 een potje FIFA spelen tegen een Xbox-gamer. Dat is nu onmogelijk, maar daar komt wellicht verandering in. Tegenover Eurogamer zegt de creative director van EA dat hij de mogelijkheden onderzoekt. Bij Fornite loopt cross-play immers als een trein. En als EA één ding leuk vindt, is het geld verdienen.

Bonus: de reveal trailer

Voor als je hem nog niet gezien had.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog