Logo Voetbalblog
Deze 6 dingen zijn nog meer nieuw in FIFA 20, behalve het straatvoetbal

juni 2019 • FIFA-tips

Deze 6 dingen zijn nog meer nieuw in FIFA 20, behalve het straatvoetbal

Wat brengt FIFA 20 ons dit jaar? Nou, straatvoetbal dus. EA is eindelijk overstag gegaan, nadat er jaren werd gezeurd om een terugkeer van FIFA Street. Die comeback is er, onder de naam FIFA Volta. Maar FIFA 20 gaat verder op de schop. Wij nemen de belangrijkste zaken onder de loep!

6. Oók zaalvoetbal

Als je héél oud bent (een jaar of 30) kun je je het zaalvoetbal in FIFA 98 misschien herinneren. Goed nieuws voor oude knarren die dat waardeerden, want binnen de straatvoetbal-modus van FIFA 20 kun je kiezen voor voetbal in de zaal. Lekker vijf tegen vijf ballen, heerlijk man. Dat gaat uiteraard allemaal volgens de regels die bij ‘Futsal’ horen.

5. Geen The Journey

Geen The Journey in FIFA 20

© EA Sports / YouTube

De doldwaze avonturen van Alex Hunter kwamen in FIFA 19 tot een einde en dat betekent geen The Journey in FIFA 20. Volta is een spirituele opvolger van de zoetsappige verhaalmodus, want ook in het straatvoetbal kun je een verhaallijn doorlopen, inclusief het customizen van jouw eigen baltovenaar.

4. Authentic game flow, oftewel: nóg realistischer

Authentic Game Flow

© EA Sports / YouTube

We hebben ze het eerder horen roepen, maar als we EA moeten geloven gaat FIFA 20 nóg meer lijken op het echte foeballe. De game-ontwikkelaar gebruikt hier de term authentic game flow voor, waarin meer aandacht komt voor één-op-één-duels. Daarin zouden de beste spelers zich kunnen onderscheiden. Wij zijn benieuwd.

3. Vernieuwde corners en vrije trappen

Dode spelmomenten gingen vaker op de schop in FIFA en ook in FIFA 20 gaat het systeem door de mangel. Je kunt nu richten op een ‘bulls-eye’ bij een vrije trap of corner, geeft vervolgens de kracht van het schot aan en kunt ook een effect aan de bal meegeven met je rechterstick. Curvend, dippend, dwarrelend, you name it.

2. Nieuwe verdedigende acties

Nieuwe verdedigende acties FIFA 20

© EA Sports / YouTube

Verdedigen is altijd een ondergeschoven kindje in FIFA, maar in FIFA 19 was het wel erg schandalig. Als je het spelletje een beetje doorhad, sprintte je met gemak om alle logge verdedigers heen. FIFA 20 is voorzien van slimmere verdedigers, die reageren op de acties die jij al speler onderneemt. Zo zullen ze sneller uitstappen als de situatie erom vraagt. Ook moeten nieuwe verdedigende acties leiden tot meer balveroveringen.

1. Zijwaarts dribbelen

Zijwaartse dribbel FIFA 20

© EA Sports / YouTube

In FIFA 20 krijg je de beschikking over een zijwaartse dribbel, waarmee je verdedigers het nakijken geeft. Helemaal in lijn van de authentic game flow (zie boven) is er ook een verdedigende variant. Voorstoppers kunnen zijwaarts een snelle uitstapactie maken richting de bal, waardoor een duel ontstaat.

Bonus: Sierd de Vos doet het Nederlandse commentaar van FIFA 20

Evert & Youri out, SIERD in.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog