Logo Voetbalblog
Deze 9 vette games kun je dit jaar nog spelen

februari 2020 • FIFA-tips

Deze 9 vette games kun je dit jaar nog spelen

Niets zo fijn als wegzakken op je bank en een goede game spelen. Maar komt er eigenlijk wat leuks uit dit jaar? Jazeker! Behalve het onvermijdelijke FIFA 21 zijn hier 9 games die je in 2020 moet spelen. Doe er je voordeel mee.

9. Skull and Bones

Skull and Bones komt pas uit in 2020

© Ubisoft

Mocht je Assassin’s Creed: Black Flag gespeeld hebben, dan komt Skull and Bones je bekend voor. Deze game is een spin-off van de piratengame uit 2013. In Skull and Bones ben je wederom een piraat (arrr), maar spelen de zeeslagen met schepen de hoofdrol. Jouw kapitein en schip zijn uiteraard volledig aan te passen. Er is ook een multiplayer, waarin je de schuit van andere spelers aan gort schiet. Wanneer de game precies uitkomt is onduidelijk – verwacht hem aan het einde van het jaar.

8. Watch Dogs Legion

Watch Dogs Legion komt in 2020 uit

© YouTube

Als je één van de vorige Watch Dogs-titels hebt gespeeld, weet je dat deze game-serie draait om hackers. Om het spannend te maken kunnen die hackers niet alleen met toetsenbord, maar ook met wapens overweg. In de nieuwe Watch Dogs is de setting een chaotisch Londen. De fun zit hem dit keer in het rekruteren van mensen voor je hacker-groep. Dat kan iedereen zijn. Jep: tot een oud omaatje aan toe. Watch Dogs Legion moest eigenlijk in maart uitkomen, maar is uitgesteld tot een nader te noemen datum.

7. Dying Light 2

Dying Light 2 komt uit in 2020

© Techland

Het eerste deel van Dying Light was een zombie-game in een open wereld en deel 2 gaat lekker verder waar de eerste game stopte. Dat betekent klimmen en klauteren in een levensgevaarllijke omgeving, waar de ondoden je op de hielen zitten. Bovendien beloven de makers dat jouw keuzes in Dying Light 2 invloed hebben op het verloop van het spel. De game is uitgesteld, dus wanneer Dying Light 2 precies uitkomt is onduidelijk.

6. The Last of Us Part II

Over zombies gesproken: ook het tweede deel van The Last of Us is in 2020 een feit! Het is hoog tijd voor een vervolg op de intense en meeslepende game, want deel 1 stamt uit 2013. Dat was nog op de PS3! The Last of Us 1 was één van de meest succesvolle games ooit; het kan haast niet anders dat deel 2 dat succes voortzet. The Last of Us Part II komt in mei uit.

5. Wasteland 3

Wasteland 3 komt uit in 2020

© InXile Entertainment

Liefhebbers van de Fallout-games kunnen hun hart ophalen bij Wasteland 3. Deze game speelt zich af in een winters Colorado, nadat een nucleaire oorlog de Verenigde Staten in puin en chaos heeft achtergelaten. Het grote verschil tussen Fallout en Wasteland zit hem in de zogenaamde turn-based gameplay: jij en je vijanden zijn om de beurt aan zet. Net als The Last of Us Part II komt Wasteland 3 in mei uit.

4. Call of Duty: Black Ops 5

Een nieuwe Call of Duty is net zo’n zekerheidje als een nieuwe FIFA. Ditmaal is het tijd voor Black Ops (deeltje 5). Daar kunnen we kort over zijn, want er is nog helemaal niets bekend over de aankomende Black Ops. De grote onthulling volgt waarschijnlijk op de aankomende E3-gamebeurs. Je kunt Black Ops 5 verwachten in oktober of november.

3. Halo Infinite

Halo Infinite komt uit in 2020

© Microsoft

Halo Infinite moet de herstart van de Halo-reeks inluiden. Microsoft zou het duizelingwekkende bedrag van 500 miljoen dollar in de shooter hebben gepompt. Toch weten we bar weinig over de nieuwe Halo, waarin de Master Chief zijn langverwachte terugkeer maakt. Of oude tijden herleven zien we in de laatste maanden van 2020 – dan komt Halo Infinite zowel op de Xbox One als de nieuwe Xbox uit.

2. Ghost of Tshushima

Deze ander Playstation-exclusive, naast The Last of Us II, werd twee jaar geleden onthuld. De game heeft een een schitterende Japanse setting en doet qua gameplay denken aan Asssassin’s Creed. Iedereen was enthousiast, maar daarna bleef het lang stil rondom het grafische pareltje. Toch moet de game in 2020 écht in de winkels liggen. Ghost of Tshushima komt in het voorjaar of najaar van 2020 uit.

1. Cyberpunk 2077

Deze open-world sci-fi-game van CD Project Red (verantwoordelijk voor The Witcher 3) staat bovenaan het verlanglijstje van elke gamer. Iedereen hoopt dat Cyberpunk 2077 de grenzen van gaming opnieuw verlegt, net als The Witcher dat deed. De verwachtingen zijn daarom torenhoog voor deze RPG, waarin onder andere Keanu Reeves een rol speelt. Groot was dan ook de teleurstelling toen Cyberpunk 2077 verplaatst werd van april naar september. Maar goed, kwaliteit kost nu eenmaal tijd.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog