Logo Voetbalblog
Het slaat nergens op hoeveel EA verdient met FUT-kaarten

februari 2020 • FIFA-tips

Het slaat nergens op hoeveel EA verdient met FUT-kaarten

Open jij wel eens een pakkie in FUT? Dan maak je EA sports rijk. Stinkend rijk. De game-gigant maakte trots bekend dat het in een kwartaal één miljard dollar aan micro-transacties (dus: verkochte FUT-pakjes) bij elkaar harkte. Een miljard, ja. In een paar maanden!

Er zijn dagen dat wij minder verdienen.

Alle mensen die pakjes kopen en vergeefs bidden voor Ronaldo, leggen EA Sports dus geen windeieren. Toch is het de vraag hoe lang hun grootste verdienmodel standhoudt. Ultimate Team ligt onder vuur, al jaren. Het twijfelachtige spelconcept zou gokken bij kinderen in de hand werken. Zit wat in, want er zijn veel verhalen over kids die de creditcard van hun ouders plunderden op weg naar een sterrenteam.

Maar voorlopig hoeft EA Sports niet te vrezen. FUT werd in België verboden, maar weinig andere landen volgden. Engeland besloot bijvoorbeeld dat je in FUT niet echt gokt, omdat de verdiensten in Ultimate Team niet zijn om te zetten in echt geld. Dan gaan de Engelsen even voorbij aan de illegale marktplaatsen rondom FUT. Bovendien verspeel je met het kopen van FIFA Points wel degelijk geld, zij het indirect. Je kunt beter investeren in crypto. Lees hier hoe bitcoin kopen met ideal.

Hoe dan ook, FIFA is ook zonder de verdiensten van FUT succesvol. Hoewel de kritiek op FIFA 20 niet van de lucht was, verkocht de game als een tierelier. Een groot gedeelte van die inkomsten stopt het bedrijf echter in de rechten van clubs en spelers. Het is daarom de vraag hoe winstgevend FIFA is zonder zijn grote melkkoe FUT. Daarbij: hoeveel mensen kopen het spel als Ultimate Team ontbreekt? De ‘Pack Openings’ op YouTube zijn immers veruit de populairste FIFA-content.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog