Logo Voetbalblog
Dit waren vijf jaar geleden de 7 beste spelers in FIFA, en hier zijn ze nu

mei 2019 • FIFA-tips

Dit waren vijf jaar geleden de 7 beste spelers in FIFA, en hier zijn ze nu

Er kan veel veranderen in vijf jaar tijd en daar is de FIFA-reeks een goed voorbeeld van. Vergelijk de beste speler van toen met nu en je ziet een wereld van verschil. Nou ja, op de eerste twee noteringen na dan…

7. Xavi

Xavi in FIFA 14

© YouTube / Futhead

Deze klasbak reeg met FC Barcelona en Spanje de prijzen aaneen in de eerste 15 jaar van deze eeuw. Xavi vertrok in 2015 bij FC Barcelona en speelde nog een aantal jaar in de zandbak, om dit jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Hij ambieert een carrière als coach.

6. Robin van Persie

Van Persie in FIFA 14

© YouTube / Futhead

FIFA 14 kon niet op een beter moment uitkomen voor Robin van Persie, die destijds net kampioen en topscorer was geworden met Manchester United. Een torenhoge FIFA-rating dus voor de Rotterdammer, die dit jaar afzwaaide als profvoetballer.

5. Andres Iniesta

Iniesta in FIFA 14

© YouTube / Futhead

Menig Nederlander zal een vreemd gevoel in zijn maag krijgen bij de naam van Iniesta, die Spanje (dik verdiend trouwens) naar de WK-winst schoot ten koste van Oranje. Voor Iniesta kan hetzelfde gezegd worden als Xavi: hij won prijs na prijs met Barca en Spanje. Iniesta voetbalt sinds 2018 in Japan en is parttime wijnboer in Catalonië. Waarom ook niet, hè?

4. Falcao

Falcao in FIFA 14

© YouTube / Futhead

Falcao speelde de sterren van de hemel bij Atletico Madrid en schoot de Spanjaarden onder andere naar de Europa League-winst. Daar heeft de goalgetter bovenstaande FIFA-rating aan te danken. Bij AS Monaco kwam de doelpuntenmachine een seizoen later trager op gang. Op huurbasis bij Manchester United bakte Falcao er al helemaal niets van en ook bij Chelsea ging het niet lekker. De spits is inmiddels weer terug bij Monaco, waar het dit seizoen best aardig ging. Een letterlijke mooi weer-voetballer?

3. Franck Ribery

Ribery in FIFA 14

© YouTube / Futhead

Pijlsnel en een geweldige techniek, maar bijna elke maand geblesseerd. Nee, we beschrijven hier niet Arjen Robben, maar Franck Ribéry. De Fransman mocht na de Champions League-winst van Bayern een FIFA-rating van 90 bijschrijven. Ribéry nam dit seizoen samen met Robben afscheid van de club waarmee hij negen keer kampioen werd.

2. Cristiano Ronaldo

Ronaldo in FIFA 14

© YouTube / Futhead

Sommige dingen veranderen niet. Als het gaat om de titel van beste voetballer, wisselen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi al jaren stuivertje. Het was in FIFA 14 Messi, die ook de cover van de game sierde.

1. Lionel Messi

Messi in FIFA 14

© YouTube / Futhead

Het is misschien niet heel verrassend, maar Lionel Messi pakte in FIFA 14 de nummer één-notering. Messi was een seizoen eerder met 46 goals met afstand de topscorer van La Liga en pakte tevens de landstitel met Barca. Zit er een stop op deze Argentijn?

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog