Logo Voetbalblog
Sprint elke aanvaller eruit: dit zijn de 15 snelste verdedigers in FIFA 22
© EA Sports

november 2021 • FIFA-tips

Sprint elke aanvaller eruit: dit zijn de 15 snelste verdedigers in FIFA 22

Stiekem gaat het in een goede tactiek voor FIFA 22 maar om één ding: snelheid. Dat heb je op alle fronten nodig. Niet alleen je aanvallers of je backs, maar ook je centrale verdedigers. Hoe ga je anders die pace abusers afstoppen? Hier een handig overzichtje van de snelste verdedigers in FIFA 22, zodat je weet aan wie je jouw zuurverdiende coins moet uitgeven. En als je die felbegeerde snelheidsduivel hebt, lees je hier tips om te verdedigen in FIFA 22.

15. Nacho Fernandez – 81

Nacho Fernandez is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Deze Spanjaard van Real Madrid is met zijn 31 jaar al op ‘leeftijd’, maar behoort nog steeds tot één van de snelste verdedigers in FIFA 22. Met zijn 78 pace, gecombineerd met indrukwekkende fysieke en defensieve skills, kun je deze jongen prima in je team hebben.

14. Virgil van Dijk – 89

Virgil van Dijk is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Mijn zijn 78 pace is ‘onze’ Virgil zeker niet de snelste verdediger van FIFA 22, maar wel één van de snelste centrumverdedigers van de Premier League. Met de boomlange verdediger hoef je niet bang te zijn dat hij een kopduel verliest en daarnaast heeft hij een goede dribbel en pass in de benen. Het zal dus een lieve som kosten om Virgil in je FUT-team te posteren.

13. Kostas Manolas – 83

Kostas Manolas is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Deze razendsnelle en ijzersterke Griekse centrumverdediger speelt in dienst van Napoli, en is met zijn pace van 81 een uitstekende optie voor je FUT-team. Zijn fysieke en verdedigende kwaliteiten zijn bovengemiddeld, al blijven zijn schiet en pass-kwaliteiten daar behoorlijk bij achter.

12. Marquinhos – 87

Marquinhos is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Ook Marquinhos is met zijn snelheid van 81 razendsnel, en heeft daarbij ook de verdedigende en fysieke kwaliteiten. Zijn gemiddelde lengte (1,83) is misschien een minpuntje, maar toch is dit een uitstekende optie voor jouw Frans georiënteerde FUT-team. Goedkoop zal de Braziliaan niet zijn.

11. Presnel Kimpembe – 83

Kimpembe is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Je kunt Kimpembe zien als een mindere versie van Marquinhos, al doet de verdediger het fysiek iets betere. Een groot voordeel is zijn Franse nationaliteit. Daarmee is de manstopper prima te linken aan andere verdedigende toppers als Ferland Mendy en middenvelders als N’Golo Kante en Paul Pogba.

10. Raphaël Varane – 86

Varane is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Met 82 pace is Varane één van de beste opties om aanvallers af te stoppen, helemaal in combinatie met zijn verdedigende skills en fysieke kwaliteiten. Aanvallend heb je weinig aan de Fransman, maar als het goed is zul je hem ook alleen achterin laten rondlopen.

9. Fikayo Tomori – 79

Tomori is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Tomori is een uitstekende optie om jouw Serie A-team verdedigende snelheid te bezorgen. Zijn verdedigende skills en fysieke stature blijven wat achter bij zijn pace, en van zijn passing en schietkracht moet de Engelsman het al helemaal niet hebben.

8. Éder Gabriel Militão – 82

Militao is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Deze boomlange Braziliaan gaat als een speer, en heeft bovendien ook zeer respectabele verdedigende en fysieke kwaliteiten. Geen wonder dat Real Madrid in de zomer een dik bedrag voor hem op tafel legde. Militao is de snelste centrumverdediger van La Liga én Brazilië.

7. Ben Godfrey – 77

Godfrey is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

De algehele rating van Godfrey is allesbehalve spannend, maar met zijn 83 pace komt hij toch terecht in de top vijf snelste verdedigers van FIFA 22. Schieten kan hij niet, dribbbelen ook niet en passen nog minder. Maar met zijn aardige verdedigende kwaliteiten en goede fysiek is hij toch een speler die je prima in je FUT-team kwijt kunt.

6. Jurriën Timber – 75

Timber is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

De absolute revelatie van Ajax behoort tot één van de allersnelste verdedigers van FIFA 22. Timber gaat als de brandweer, al blijven zijn verdedigende en fysieke kwaliteiten daar in de game nog watbij achter. De centrumverdediger maakt een topseizoen door, dus dat zal in de volgende FIFA bijgesteld worden: misschien zelfs deze winter al.

5. Jason Denayer – 80

Denayer is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Deze Belg mag zich de snelste verdediger van de Ligue 1 noemen en beschikt ook over defensieve en fysieke kwaliteiten waar je u tegen zegt. Schieten kan hij niet, maar ja, heeft een voorstopper dat ook echt nodig?

4. Joško Gvardiol – 75

Gvardiol is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Deze Kroaat voegt zich in het lijstje mannen met 83 pace en heeft ook een indrukwekkende fysiek, al blijven zijn andere kwaliteiten daar wat bij achter. Dat maakt hem wel een betaalbare verdediger voor je FUT-team.

3. Lukas Klostermann – 80

Klostermann is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Klostermann is de meest complete centrale verdediger die je kunt vinden. Met zijn pace van 85, gecombineerd met 82 in defensieve skills, is hij elke aanvaller de baas. Zijn fysiek blijft daar misschien wat bij achter, maar dat is met 77 nog best respectabel. Reken maar dat je voor deze man de hoofdprijs neertelt.

2. Maxence Lacroix – 79

Lacroix is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Lacroix is nóg sneller dan Klostermann en kun je met een gerust hard een sprintduel met een aanvaller laten aangaan. Wat verdedigende kwaliteiten betreft blijft hij wat achter, maar met die 80-rating hoef je voor grote blunders niet bang te zijn.

1. Jeremiah St. Juste

St. Juste is de snelste verdediger van FIFA 22
© EA Sports

Jawel, de allersnelste verdediger van FIFA 22 is een Nederlander! Te weten Jeremiah St. Juste, oud-speler van Heerenveen en Feyenoord. De speler van Mainz heeft nog nooit een uitnodiging voor Oranje gekregen, maar is in FIFA een felbegeerde diamant. Niet verwonderlijk, want met 91 is hij bijvoorbeeld net zo snel als Neymar. Heb je hem nog niet in huis? Dan kun je FIFA 22 hier bestellen!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog