Logo Voetbalblog
EA geeft eindelijk antwoord: manipuleren ze jouw FIFA-potjes?

augustus 2017 • FIFA-tips

EA geeft eindelijk antwoord: manipuleren ze jouw FIFA-potjes?

Keeper die de bal missen, verdedigers die spontaan polio krijgen bij een tackle of vier keer achter elkaar de paal raken: het kan je niet onbekend voorkomen als je vaak FIFA speelt.

Veel gamers vinden dat het iets té vaak gebeurt in het populaire voetbalspel, en zijn ervan overtuigd dat dat opzet is. Bijvoorbeeld als het spel ziet dat jij iemand jantje geeft, en je tegenstander een steuntje in de rug wil geven.

EA Sports reageert amper op de aantijgingen, maar tegenover Dream Team FC wil producer Sam Rivera er wel iets over kwijt.

De EA-medewerker is zich bewust van de klachten, maar ontkent dat het spel op die manier is geprogrammeerd. “Het zit er niet in”, zweert hij. “We kunnen moeilijk iets doen tegen een klacht die niet bestaat. Als iemand met zo’n vraag komt, maken we dat altijd duidelijk.”

“In het echte leven verliezen winnende teams ook in de laatste minuut. Een goal in de laatste minuut komt dus voor in de game, want dat is echt voetbal.”

De vreemde zaken die we hierboven noemden, zoals keepers die naast de bal grijpen, zijn veelal bugs, stelt Rivera. EA Sports probeert die fouten zoveel mogelijk uit het spel te halen. “Maar het is moeilijk om alles te verhelpen. Het is zo’n complexe game. Maar als er een bug is die je zou kunnen laten denken: dit is is ingeprogrammeerd, dan proberen we dat op te lossen.”

Duidelijke taal, al werd afgelopen jaar wel ‘bewijs’ voor de manipulatie van FIFA-potjes ontdekt in de code van de game. Oordeel zelf…

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog