Logo Voetbalblog
FIFA spuugzat? Probeer deze 4 vette voetbalgames eens
© Pro Shots

juli 2016 • FIFA-tips

FIFA spuugzat? Probeer deze 4 vette voetbalgames eens

Net weer vijf keer onterecht ingemaakt en even geen trek meer in FIFA? Wij hebben vier prima alternatieven om je mee te vermaken.

Artikel verder na advertentie

4. Football Manager

Tuurlijk: voor snelle potjes is FIFA geweldig, maar diepgaand is het allemaal niet. Football Manager is nog het meest te vergelijken met de carrièremodus van FIFA, maar dan keer 1000: de focus ligt op financiën, transfers, scouting en tactieken. Kortom: een voetbalclub onderhouden voor de echte die-hards. Onderstaand screenshot geeft je een idee hoe dat eruit ziet.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Football Manager 2016

© FM

3. Online Soccer Manager

OSM kun je zien als Football Manager ‘light’: ook in dit spel bepaal je het reilen en zeilen van je favoriete club, maar dan ietsje toegankelijker. Eén keer per dag wordt een wedstrijd gesimuleerd, die je uiteraard kunt winnen door je beste spelers, opstellingen en tactieken in te zetten. Groot voordeel: de game is op je smartphone te spelen én helemaal gratiesch. Voor extra opties moet je uiteraard bijdokken.

Online Soccer Manager 2015

© OSM

2. Rocket League

Voetballen met raceauto’s. Dat klinkt belachelijk, maar blijkt verrassend vet te werken in Rocket League, een downloadable spelletje op de PS4. Het concept is simpel: je beukt met je auto een gigantische bal richting het doel van de tegenstander en krijgt punten voor… tja, alles. Goals, schoten op doel, reddingen, de bal wegschieten, enzovoort. Uiteraard vooral tof in multiplayer, zodat je je matties alle hoeken van het veld kunt laten zien.

Rocket League

1. PES

Pro Evolution Soccer heeft moeten vechten om weer in de buurt te komen van van aartsrivaal FIFA, maar hijgt nu écht in de nek van EA Sports. De kwaliteit van PES 2016 verschilde al weinig meer van FIFA 16 en ook de nieuwste PES heeft met een revolutionaire manier van dribbelen, levensechte spelers en verregaande tactische mogelijkheden alles in zich om FIFA eindelijk van hun troon te stoten. Vooral de vloeiende manier van spelen, in tegenstelling tot FIFA, valt positief op.

Vier alternatieven FIFA PES 2017

© Konami

Logo Voetbalblog