Logo Voetbalblog
FIFA’ers klagen nu al over deze grote verandering in FIFA 18

augustus 2017 • FIFA-tips

FIFA’ers klagen nu al over deze grote verandering in FIFA 18

Hoewel normale stervelingen – zoals wij – pas eind september met FIFA 18 aan de slag kunnen, hebben diverse gamers al toegang tot de game. Een bepaald, nieuw element zorgt bij die paar gelukkigen nu al voor opgetrokken wenkbrauwen.

Nou ja, eigenlijk is het helemaal geen nieuw element, maar iets dat terug is van weggeweest: snelheid, in FIFA-termen beter bekend als ‘pace’. En dat staat vaak gelijk aan ‘pace abuse’. Vooral in de FIFA-delen voor FIFA 16 was het kinderlijk eenvoudig om snelle aanvallers de diepte in te sturen.

Het was al duidelijk dat EA Sports in FIFA 18 gewerkt heeft aan vloeiende gameplay, aangezien het spel in FIFA 17 vaak als stroperig werd ervaren. Maar dat leidt er ook toe dat verdedigers veel logger aanvoelen dan aanvallers, merkt iemand op Reddit op. “Pace is terug, bereid je maar voor”, schrijft hij. “Verdedigers draaien als trucks, aanvallers rennen als Bolt en draaien als Judas.”

De rest van zijn verhaal klinkt niet hoopgevend voor liefhebbers van rustig, opbouwend spel: “Het is frustrerend moeilijk om je verdedigers een sprintende spits te laten afstoppen.”

Ook een ander baalt dat pace abuse terug van weggeweest is en vreest voor eentonige potjes. “Het is echt triest. Aan het eind van het jaar zullen mensen gewoon achterover hangen en counteren. Ik haatte FIFA 15 en ze hadden beloofd langzame, hoog gewaardeerde verdedigers nuttiger te maken.”

Benieuwd of het echt zo erg gesteld is met de snelheid in FIFA 18? Op 15 september kun je het zelf ervaren – dan komt de demo uit.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog