Logo Voetbalblog
Moeite met scoren? Zo maak je elk doelpunt in FIFA 20
Pro Shots / Henk Jan Dijks

februari 2020 • FIFA-tips

Moeite met scoren? Zo maak je elk doelpunt in FIFA 20

Alleen op de keeper af en dan toch hopeloos falen. Het is de reden van menig gesneuvelde controller of relatiecrisis door FIFA 20. Geen zorgen: met de volgende techniek worden één-op-één-situaties een eitje. Het draait allemaal om het driven finesse shot.

De YouTubers noemen dit schot een verborgen techniek, simpelweg omdat hij niet tussen de officiële controls van FIFA staat. Het is een combi van twee bestaande controls: het driven shot en finesse shot. Kort gezegd zit er veel power achter je schot, maar plaats je de bal tegelijkertijd keurig in de hoek. En dat ziet er zo uit:

Driven finesse shot in FIFA 20

© YouTube

Het vereist wat oefening om driven finesse onder de knie te krijgen, want je doet veel tegelijk. First things first: houd R1 ingedrukt (RB als je op Xbox speelt).

Zo doe je driven finesse shot

© YouTube

Lanceer vervolgens je schot met de kracht van drie balkjes.

Zo doe je driven finesse shot

© YouTube

Als je hebt geschoten druk je snel L1 (LB) in. Laat R1 (RB) daarbij niet los. En hoppakee, je zult zien dat de keeper geen antwoord heeft op jouw fluwelen techniek.

Driven finesse shot

© YouTube

Het spreekt voor zich dat je niet direct een ster bent in het driven finesse shot. Oefening baart kunst! Probeer het daarom eerst uit in skill games en offline potjes. Daarna is het tijd om jouw verbaasde vrienden te vloeren met een vlekkeloze afronding. Goááál!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog