Logo Voetbalblog
Ja hoor, FIFA 20 wordt weer geslacht door gamers: “Hetzelfde liedje”

september 2019 • FIFA-tips

Ja hoor, FIFA 20 wordt weer geslacht door gamers: “Hetzelfde liedje”

FIFA is elk jaar één van de bestverkochte games ter wereld, maar het gekke is dat de game jaarlijks kapot wordt gemaakt door spelers. Bij FIFA 20 is het opnieuw raak. De verse voetbalgame heeft een gemiddelde rating van 1,2(!) op Metacritic, omdat honderden het spel op een 0 hebben getrakteerd. De woede richt zich vooral op de vernieuwde Carrièremodus.

Een bijzondere gang van zaken, omdat FIFA 20 door critici wél wordt gewaardeerd. In het merendeel van de recensies krijgt de game een keurige 8 en worden toevoegingen als FIFA Volta geprezen.

Maar Carrière van FIFA 20 zou vol fouten zitten. Screenshots waarin Brighton en Norwich de ranglijst aanvoeren en Manchester City en Arsenal in de degradatiezone zitten zijn trending op Twitter. Ook worden er volgens EA Sports 75 wedstrijden in de Premier League gespeeld, in plaats van 38. Deze ‘schoonheidsfoutjes’ leiden tot frustratie. “De Carrièremodus is kapotgemaakt. Jullie behandelen loyale gamers als stront”, schrijft iemand op Metacritic.

Maar ook de bekende kritiek op de FIFA-reeks keert terug, zoals onopgeloste bugs en te weinig veranderingen. “Copy paste FIFA 19. Ze hebben me FIFA 19 verkocht met een nieuwe dashboard-skin. Geen enkel probleem is opgelost”, vindt iemand. “Het is weer hetzelfde liedje”, schrijft een ander.

Maar goed, ondanks die problemen zijn er zat mensen die het volle pond voor FIFA 20 overhebben. De game is in Engeland de bestverkochte titel van de week. Dat zal in Nederland niet anders zijn. Wil jij je vrienden koste wat kost verslaan in je eerste potje? Check hier wat onmisbare tips om je klaar te stomen voor FIFA 20. Heb je de game nog niet, maar ben je toch nieuwsgierig geworden? Je kunt FIFA 20 hier oppikken!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog