Logo Voetbalblog
Kun je Ronaldo kopen met FC Barcelona in FIFA 18?

september 2017 • FIFA-tips

Kun je Ronaldo kopen met FC Barcelona in FIFA 18?

FIFA 18 komt met een compleet vernieuwde carrièremodus, en het is al lang geen verrassing meer hoe die eruit ziet. Neem bijvoorbeeld een video van YouTuber RBT, die zich afvraagt of hij in een carrière met FC Barcelona Cristiano Ronaldo kan kopen.

Het antwoord is ‘ja’, maar er zitten behoorlijk wat haken en ogen aan. Het kost vooral veel geld. Heel veel geld. Verrassend hè?

Ten eerste is het alleen mogelijk Ronaldo van Real Madrid weg te snoepen middels een ruildeal. Real wil zich graag versterken met Barca-rechtsbuiten Gerard Deulofeu. Als dat in kannen en kruiken is, moet ook nog een bedrag van 136 miljoen neergeteld worden.

Deulofeu ruildeal

© YouTube

Daar stoppen de onderhandelingen niet, want ook Ronaldo en zijn zaakwaarnemer hebben de nodige eisen. Zo leggen ze eerst een transferclausule van bijna 270 miljoen euro vast. Dan het salaris van Ronnie: de steraanvaller eist zo’n 550.000 euro per week, een tekenbonus van ruim zeven miljoen en een premie van 11 miljoen euro na 20 wedstrijden!

Salaris Ronaldo

© YouTube

Als dat allemaal geregeld is, word je beloond met de shirtpresentatie van Ronaldo bij aartsrivaal Barcelona. Ga maar vast sparen!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog