Logo Voetbalblog
Met deze nieuwe tackle in FIFA 18 straf je tijdrekkende tegenstanders

juli 2017 • FIFA-tips

Met deze nieuwe tackle in FIFA 18 straf je tijdrekkende tegenstanders

Het is zowel een straf als zege in FIFA 17: het afschermen van de bal. Handig om tijdens het aanvallen én verdedigen de bal vast te houden, maar het maakt het ook onmogelijk om de bal te heroveren.

‘Shielding the ball’ is daarom een beproefde tactiek om simpel tijd te rekken. Een staande tackle is de enige effectieve manier om je tegenstander van de bal te zetten, en dat levert vaak een overtreding op.

EA Sports heeft geluisterd naar de klachten en komt met een tegenmaatregel: de zogenoemde ‘hard tackle’. Met deze tackel gebruiken spelers hun fysieke kracht om een tegenstander van de bal te zetten, zonder dat dat wordt gezien als overtreding.

“Het houdt het midden tussen een sliding en staande tackle”, legt Sam Rivera, een medewerker van EA Sports, uit. “Verdedigen is nu veel persoonlijker geworden, net als dribbelen. Het maakt uit of je een goede verdediger en een goede tackler hebt, want dan heb je meer kans om de bal te bemachtigen.”

Rivera omschrijft de hard tackle als een snelle manier om de bal te veroveren, terwijl de sliding en staande tackle je veel meters en tijd kosten als het mislukt.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog