Logo Voetbalblog
Tips om te scoren: zo maak je elk doelpunt in FIFA 22
© YouTube

oktober 2021 • FIFA-tips

Tips om te scoren: zo maak je elk doelpunt in FIFA 22

De keepers zijn in FIFA 22 volledig op de schop genomen en dat is te merken. Het is ontzettend moeilijk om te scoren tegen de beste doelmannen in de game. Om over afstandsschoten maar te zwijgen. Hoe je die doelpunten toch als rijpe appelen laat vallen? Hier wat tips om te scoren in FIFA 22.

Artikel verder na advertentie

Zo scoor je elk afstandsschot in FIFA 22

Goals scoren in FIFA 22
© EA Sports

Grofweg zijn er twee manieren om te scoren: binnen het strafschopgebied en buiten het strafschopgebied. Kom je in kansrijke positie buiten de 16? Dan is het Timed Finesse Shot de beproefde methode. Daarbij is het handig om een speler onder de knoppen te hebben met een Curve en Long Shot-specialiteit (zoals ene L. Messi). Schiet met R1 + Rondje (RB + B op Xbox) , en druk nog een keer op Rondje om de bal perfect richting net te sturen. Als je dat goed doet, zou je een groene gloed rondom het pijltje boven je speler moeten zien.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Zo scoor je één op één in FIFA 22

In het strafschopgebied, één op één met de keeper, kun je het beste kiezen voor het Low Driven Shot. Gebruik L1 + R1 + Rondje (RB + B op Xbox) om de bal laag achter de doelman te jassen. Daar zit een reden achter: doelmannen in FIFA 22 zouden acrobatischer reageren op hoge ballen dan een laag schot. Met het Low Driven Shot verklein je bovendien de kans dat verdedigers je schot blokkeren. Win-win dus.

Andere effectieve manieren om te scoren in FIFA 22

Naast deze beproefde manieren kun je natuurlijk op meer manieren doelpunten maken. Stuur de keeper bijvoorbeeld het bos in met een Fake Shot, voor je echt afdrukt: rondje + X. En kom je één op één met de doelman, maar zie je een andere speler vrij voor open doel? Dan is het altijd verstandig om hem het laatste tikje te laten geven (in plaats van voor eigen glorie te gaan).

Zie je dit alles liever in actie? YouTuber BorasLegend geeft je in onderstaande video wat pro-tips. Als je hem nog niet in huis hebt, kun je FIFA 22 hier bestellen!

Logo Voetbalblog