Logo Voetbalblog
Waarom de ‘Sssh’-celebration weg is uit FIFA 21

september 2020 • FIFA-tips

Waarom de ‘Sssh’-celebration weg is uit FIFA 21

Niets leuker dan je tegenstander na een goal het bloed onder de nagels vandaan te halen met een irritante celebration. Helaas, helaas, in FIFA 21 zul je het met één minder moeten doen. De ‘Sssh’ (zie onder) is uit de game gehaald. EA legt deze week uit waarom.

Waarom de 'Sssh'-celebration weg is uit FIFA 21
© YouTube

Want hoe leuk ook, dat opnaaien van de tegenstander wil de ontwikkelaar graag zoveel mogelijk voorkomen. ‘Toxic behavior’, noemt EA het. Volgens gameplay-producer Sam Rivera komt het verzoek om de celebration te verwijderen rechtstreeks uit de FIFA-community.

“Er werd ons verteld dat er sprake is van ’toxic behavior’ in het spel en dat willen we zoveel mogelijk voorkomen”, legt Rivera uit. “Dus we hebben wat celebrations verwijderd, waarvan mensen vonden dat ze niet in de game pasten.”

Hij vervolgt: “We willen zorgen dat mensen zo min mogelijk moeten wachten. De intentie is te spelen, in plaats van andere dingen die niet nodig zijn.”

Meer celebrations worden verwijderd

Dat de ‘sssh-celebration verdwijnt staat vast, maar ook de ‘pigeon’ en ‘dab-‘celebration staan op de nominatie uit FIFA gesloopt te worden, schrijft Goal. Daarnaast keert de ‘A-OK’-celebration van Dele Alli niet terug, maar dat komt omdat de voetballer die in het echt amper meer gebruikt.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog