Logo Voetbalblog
Waarom het zuigt om in FIFA met je eigen Eredivisie-cluppie te spelen

september 2017 • FIFA-tips

Waarom het zuigt om in FIFA met je eigen Eredivisie-cluppie te spelen

Als je voor Real Madrid juicht is er niks aan het handje, maar voor Eredivisie-fans is FIFA geen pretje. Hoewel onze vaderlandse competitie in het spel zit, besteedt EA Sports er al jaren nauwelijks aandacht meer aan. En dat leidt tot pijnlijke situaties.

4. Je helden lijken niet

Donny van de Beek FIFA 18

© EA Sports

Hoewel onze klassieke top drie nog steeds enige naamsbekendheid geniet in het buitenland, is dat niet voldoende om de basisspelers een goed lijkende tronie te geven. Heb jij enig idee wie bovenstaande Ajax-speler is? Nee, dat dachten we al.

3. Online speel je altijd tegen kutploegen

Noorse competitie

© EA Sports

Wel eens een online potje met pakweg PEC Zwolle gespeeld? Grote kans dat je aan nietszeggende ploegen uit Noorwegen, Schotland en het oostblok wordt gekoppeld. Simpelweg omdat je zelf ook nietszeggend bent, natuurlijk. Tot leuke potjes leidt het allerminst, zeker omdat PEC-spelers in FIFA überhaupt geen fatsoenlijke pass kunnen geven.

2. De commentatoren kennen de namen niet

EA Sports heeft niet de moeite genomen de commentatoren alle namen van de Eredivisie te laten inspreken, en tja, waarom zouden ze ook. Tenzij één van je spelers toevallig een bekende international is of ooit bij een grotere club speelde zullen oorverdovende stiltes je ten deel vallen.

1. Je bent nooit de beste

FIFA Rage

© YouTube

Wee de man die er met FIFA-toernooitjes standaard voor kiest om met zijn Eredivisie-ploegje te spelen, terwijl zijn vrienden logischerwijs voor ideale FIFA-ploegen als Borussia Dortmund en Real Madrid kiezen. Tenzij je over een ongelofelijke FIFA skillset beschikt, zul je genadeloos in de pan gehakt worden. En dat vindt niemand leuk.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog