Logo Voetbalblog
7 gouden tips om minder te verliezen met FIFA 20

mei 2020 • FIFA-tips

7 gouden tips om minder te verliezen met FIFA 20

Het is de ultieme tijd om veel te gamen, en dat gebeurt dan ook in overvloed. Maar win jij nog steeds amper FIFA-potjes, ondanks de versleten pookjes op je controller? Doe je voordeel met deze 7 gouden tips om minder te verliezen met FIFA 20!

7. Leer verdedigen

Tips bij verdedigen in FIFA 20

© EA Sports

In voorgaande FIFA’s kon je het verdedigen aan de computer overlaten, maar in FIFA 20 wordt verwacht dat je een steentje bijdraagt. Timing is belangrijk. Stap vooral niet te vroeg in met je verdediger zodat een gat ontstaat, maar gebruik de jockey-knop (L2/LT) om je tegenstander tot balverlies te dwingen. Bonustip: Als je R2/RT tegelijkertijd indrukt, kun je fast jockeyen en snel passes onderscheppen.

6. Leer vrije trappen scoren

Een dode spelmoment is een effectieve manier om een doelpunt mee te pikken. EA Sports vindt het nodig om het nemen van vrije trappen in elke nieuwe FIFA op de schop te nemen. Ook in FIFA 20 is alles weer anders. Pak er dus een YouTube-tutorial bij (zoals onderstaande) en spijker je skills bij.

5. Schiet van afstand

7 gouden tips om minder te verliezen met FIFA 20

© YouTube

Als je niet door de verdediging van je tegenstander heen komt, is een schot van afstand ideaal. Een paar kanttekeningen: het spreekt voor zich dat je je schot lost met een speler die degelijke shooting skills heeft. Laat hem daarnaast met zijn goede voet afdrukken, om te voorkomen dat de bal meters naast zeilt. Een geplaatst schot werkt het best: die voer je uit met R1 en O (RB en B op Xbox). Zorg voor een diagonaal schot in één van de hoeken, zodat de keeper het nakijken heeft.

4. Counter attack!

7 gouden tips om minder te verliezen met FIFA 20

© YouTube

Omdat verdedigen zo lastig is, zijn counter attacks zeer effectief in FIFA 20. Met een pijlsnel team ben jij onhoudbaar voor een tegenstander die zijn verdedigende linies moet herstellen. Zorg voor snelle 1-2’tjes tussen je aanvallers en voor je het weet ligt de bal in het netje.

3. Alleen korte corners en voorzetten

In tegenstelling tot vorige FIFA’s zijn kopballen zo goed als nutteloos in FIFA 20. Dat betekent in principe dat een lange corner geen zin heeft. Neem je corners dus altijd kort en probeer vervolgens een gaatje te vinden. Hetzelfde geldt voor voorzetten: geef de bal laag om een nutteloze kopbal te vermijden. Probeer de Low Driven Cross eens, door R1 (RB op Xbox) ingedrukt te houden en vierkantje (X op Xbox) in te drukken.

2. Kies de juiste formatie

Beste formaties FIFA 20

© Gamesradar / EA Sports

De juiste formatie geeft jouw FIFA-spel een nieuwe impuls. Pro’s zweren bij 4-2-3-1: dat is een zeer gebalanceerde formatie met twee verdedigende middenvelders, waardoor de poort achterin goed bewaakt is. Tegelijkertijd heb je met vier aanvallers genoeg aanvallende opties. Check deze post voor de beste formaties in FIFA 20.

1. Blijf rustig en houd balbezit

Speel op balbezit in FIFA 20

© EA Sports

Emoties zijn je grootste vijand in FIFA 20. Eén ondoordachte pass omdat je te ongeduldig bent, leidt vaak tot een dodelijke tegenaanval. Zorg voor vloeiend en verzorgd positiespel en raak de bal niet te snel kwijt. Zo lok je je tegenstander uit de tent. Oh en wat je ook doet: vermijd de sprintknop in balbezit! Daardoor verlies je controle en lijd je geheid balverlies. Dat geldt natuurlijk niet als de weg naar voren vrij is.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog