Logo Voetbalblog
RTL zoekt met talentenjacht naar opvolger voor Johan Derksen
© Pro Shots

december 2017 • Fun

RTL zoekt met talentenjacht naar opvolger voor Johan Derksen

Met zijn 68 jaar brandt Johan Derksen nog twee keer per week de hele voetbalwereld af, maar het einde van de sigaarsnor is in zicht. Oké, van zijn loopbaan dan. RTL start zelfs een zoektocht naar de nieuwe Johan Derksen.

En tja, het is RTL, dus hoe kan dat beter dan met een talentenjacht? Wilfred Genee kwam met dat idee op de proppen, vertelt Derksen in het AD.

“Een soort talentenjacht, waarbij mensen die ambitie hebben om mij op te volgen, zich kunnen opgeven”, aldus de voetbal-analist, die bevestigt dat kandidaten kunnen afvallen en er uiteindelijk een winnaar wordt aangewezen. “Iets als The Voice maar dan voor voetbalanalytici.”

Andere BN’ers zouden maar wat graag komen opdraven in een show die helemaal om hen draait, maar Derksen benadrukt dat hij niets met het nieuwe programma te maken wil hebben. Genee presenteert en RTL 7-directeur Marco Louwerens zit in de vakjury.

Maar goed, het zou zomaar kunnen dat Derksen nog drie jaar doorgaat. De heren van VI hebben een nieuw contract aangeboden gekregen. “Daar wil ik over nadenken, mits ik de vrijheid heb om eruit te stappen als ik het niet meer op kan brengen. Dat vinden ze geen probleem, maar ik moet nog beslissen”, zegt Derksen daarover.

De sigaarsnor maakte zijn werkgever een paar maanden geleden nog met de grond gelijk:

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog