Ajax herpakt koppositie

april 2016 • Samenvattingen

De Amsterdammers maakten niet veel indruk in de eerste helft en waren alles behalve effectief. Davy Klaassen kreeg een grote kans, maar de aanvoerder schoot de bal tegen keeper Erwin Mulder aan.

SC Heerenveen kreeg ook een grote kans: Mitchell te Vrede kopte perfect in, maar Jasper Cillessen voorkwam met een prachtige redding de tegentreffer. Na de rust kreeg Ajax een penalty door hands van Kenneth Otigba.

Milik aarzelde geen moment en benutte de kans: 0-1. Een kleine tien minuten later was het opnieuw de Pool, die na een voorzet van Mitchell Dijks de bal tussen de palen schoot.

Door de 2-0 overwinning in Heerenveen is Ajax nu weer koploper op doelsaldo en gaat de strijd om de titel nog even door.