AZ rekent voor rust af met ADO

maart 2018 • Samenvattingen

AZ Alkmaar heeft zaterdagavond simpel afgerekend met ADO Den Haag. Het werd 3-0, wat tevens ook de ruststand was.

De Alkmaarders namen direct het heft in handen. ADO werd onder druk gezet en dat resulteerde na achttien minuten in de openingstreffer. Op aangeven van Alireza Jahanbakhsh trof Wout Weghorst doel.

Oussama Idrissi en Guus Til kregen kansen om de marge te verdubbelen, maar hadden het vizier niet op scherp. Bjørn Johnsen kreeg namens ADO een kans en drie minuten later krulde Idrissi de 2-0 binnen.

Vlak voor rust zorgde Jahanbakhsh voor de derde treffer van de ploeg van trainer John van den Brom. In het tweede bedrijf deed AZ het rustig aan. Er werden amper kansen gecreëerd.

ADO bleef knokken en kreeg meerdere kansen. Doelman Marco Bizot voorkwam een treffer van Lex Immers. Johnsen miste twee goede mogelijkheden en zag ook nog een doelpunt afgekeurd worden, waardoor het 0-3 bleef.