Samenvatting ADO Den Haag – NEC Nijmegen (1-0)

maart 2017 • Samenvattingen

ADO Den Haag heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op NEC Nijmegen. In het Kyocera Stadion werd het 1-0.

NEC maakte de meeste aanstalten voor de openingstreffer na de matige openingsfase. Mohamed Rayhi trof de lat, terwijl ADO-keeper Robert Zwinkels een schot van Gregor Breinburg uit de kruising tikte.

Jay-Roy Grot was dichtbij de goal, maar kreeg de bal niet achter Zwinkels. De doelman hield ADO in de wedstrijd, waardoor de thuisploeg in het tweede bedrijf de jacht opende op de 1-0.

Tom Trybull was in de buurt, maar uiteindelijk opende Mike Havenaar twintig minuten voor tijd de score. De spits stond pas vijf minuten in het veld, maar kopte raak uit een voorzet van Ruben Schaken.

Ali Messaoud kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de drie punten bleven in Den Haag.