Logo Voetbalblog
Ajax wint moeizaam van NAC Breda
© Pro Shots

februari 2018 • Samenvattingen

Ajax heeft zondag met enige moeite gewonnen van NAC Breda. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijff Arena met 3-1 te sterk.

De gasten zorgden voor zes minuten nog voor een grote verrassing door op voorsprong te komen. Thierry Ambrose schoot een afgeslagen bal op de rand van het zestienmetergebied hard binnen.

In de 25e minuut was het raak voor Ajax. Justin Kluivert gaf de bal voor, waarna Donny van de Beek binnen kon koppen. Nog voor rust stelde de ploeg van trainer Erik ten Hag orde op zaken. David Neres bleef op de been en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-1 binnen.

NAC liet Ajax aan de bal en probeerde zelf via de counter gevaarlijk te worden. De thuisploeg wist niet veel te creëeren, al was Klaas-Jan Huntelaar na rust met een lobje dicht bij een goal.

Twintig minuten voor tijd waagde Kluivert een poging, maar NAC-doelman Mark Birighitti tikte de bal uit de hoek. Even later moest de goalie opnieuw in actie komen na een hard afstandsschot van Matthijs de Ligt.

Doordat Ajax de kansen niet wist te benutten, hield NAC hoop op een punt. De bezoekers wisten echter geen grote kansen meer te creëeren. De ploeg van trainer Stijn Vreven eindigde nog met tien man, want Bart Meijers kreeg in de blessuretijd zijn tweede gele kaart.

De daaropvolgende vrije trap werd binnengeschoten door Hakim Ziyech en zette daarmee de 3-1 eindstand op het scorebord.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl