Ajax aan de hand van Ziyech langs Heerenveen

maart 2018 • Samenvattingen

Ajax heeft het verschil met PSV teruggebracht naar zeven punten. In Amsterdam werd SC Heerenveen verslagen: 4-1.

Ajax liet in de eerste helft weinig zien. Klaas-Jan Huntelaar kreeg twee kansen, maar had het vizier niet op scherp. Na 32 minuten kopte Matthijs de Ligt de Amsterdammers op voorsprong na een fraaie pass van Hakim Ziyech.

Lang kon Ajax echter niet genieten van die voorsprong. Een schitterend afstandsschot van Martin Ødegaard betekende de 1-1.

Na de thee had de ploeg van trainer Erik ten Hag duidelijker het overwicht. Het was echter niet de dag van Huntelaar: de aanvaller trof onder meer de lat. Nicolas Tagliafico zorgde na een uur spelen voor een nieuwe voorsprong voor Ajax.

In de slotfase werd de marge nog vergroot door Donny van de Beek en Neres, beiden na twee fraaie passes van Ziyech: 4-1.