Logo Voetbalblog
Samenvatting Ajax – Sparta Rotterdam (2-0)
© Pro Shots

februari 2017 • Samenvattingen

Samenvatting Ajax – Sparta Rotterdam (2-0)

Nick Viergever kreeg na tien minuten een grote kans. De verdediger dook op voor het doel, maar gaf de bal niet de juiste richting mee.

Sparta kreeg weinig kansen. Halverwege de eerste helft kreeg Zakaria El Azzouzi een goede kans. De Ajax-huurling faalde echter met doelman André Onana. Lasse Schöne probeerde het met een vrije trap, waarop Sparta-keeper Roy Kortsmit moeizaam redding bracht.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Bertrand Traoré trok naar binnen, dolde zijn tegenstanders en verraste Kortsmit met een schuiver in de korte hoek. Slechts vier minuten na rust verdubbelde Ajax de marge.

Balverlies van Denzel Dumfries leidde een aanval van de Amsterdammers in. Hakim Ziyech passeerde Michel Breuer en legde daarna terug op Kasper Dolberg, die de bal binnen schoof. Sparta leek zich neer te leggen bij de nederlaag.

Davy Klaassen en Traoré kregen kansen, maar hadden het vizier niet op scherp. Dumfries had de kans om het duel nog spannend te maken, maar de back schoot slap in. De laatste kans was voor Ajax: Breuer haalde een bal van Viergever van de lijn.

https://twitter.com/DutchGoalsAMore/status/830784332109332480?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/DutchGoalsAMore/status/830789618681397248?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog