Samenvatting AZ Alkmaar – ADO Den Haag (4-0)

maart 2017 • Samenvattingen

AZ heeft zondag een ruime overwinning geboekt op ADO Den Haag: 4-0.

Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Dabney dos Santos kreeg de bal na een kopbal van Alireza Jahanbakhsh voor zijn voeten en schoot de bal achter ADO-keeper Robert Zwinkels.

Nog geen zes minuten later was Dos Santos opnieuw trefzeker. Na breed leggen van Stijn Wuytens schoof de aanvaller de 2-0 binnen. In de 34e minuut scoorde Joris van Overeem de derde Alkmaarse treffer.

De middenvelder zag dat Zwinkels ver voor zijn doel stond en stiftte de bal op fraaie wijze over de goalie heen. Na de rust bleef ADO zwak.

Fred Friday pikte na een uur spelen ook zijn doelpunt mee, door een hakje van Van Overeem de bal in het dak van het doel te schieten. Na het vierde doelpunt deed AZ het wat rustiger aan en hield Tim Krul aan de andere kant zijn doel schoon: 4-0.