AZ knikkert gehavend PEC uit de beker

januari 2018 • Samenvattingen

AZ heeft de halve finales in de strijd om de TOTO KNVB Beker bereikt. De Alkmaarders wonnen woensdagavond met 4-1 van PEC Zwolle.

De bezoekers misten Ryan Thomas, Mustafa Saymak, Bram van Polen en Ruben Ligeon, maar begonnen toch goed aan de wedstrijd. De huidige nummer vijf van de Eredivisie zette de thuisploeg onder druk, al leverde dat niet echt grote kansen op.

Na zo’n tien minuten nam AZ het heft in handen en in de 21e minuut opende Wout Weghorst de score. De spits kapte zijn tegenstander uit en klopte doelman Diederik Boer met een stiftje.

Uit het niets kwam PEC na een half uur langszij. Younes Namli raakte de bal verkeerd, maar Wouter Marinus wist raak te koppen. Lang duurde het echter niet voordat AZ weer de leiding nam. Guus Til liep bij een corner makkelijk weg bij Dirk Marcellis en tikte de 2-1 binnen.

De ploeg van trainer John van ’t Schip begon na de thee weer sterk, maar al snel ging het mis. Boer kon met rood vertrekken, nadat hij hands maakte en niet veel later schoot Oussama Idrissi raak.

PEC probeerde het nog wel, maar Weghorst schoot in de 71e de 4-1 tegen de touwen en besliste het duel daar definitief mee. AZ is de tweede club die de laatste vier weet te bereiken. Dinsdag wist FC Twente zich al te plaatsen na een 3-1 overwinning op SC Cambuur.