Samenvatting Excelsior – Feyenoord (3-0)

mei 2017 • Samenvattingen

Excelsior begon goed en kreeg in de openingsfase de beste kansen. Stanley Elbers tikte naast. Vervolgens schoot Jeffry Fortes over en Feyenoord-doelman Brad Jones zag er niet al te best uit toen hij een voorzet van Elbers losliet.

Na dat kwartier leek de koploper de zenuwen van zich af te spelen. Tonny Vilhena drong de zestien in, maar werd gestuit door Milan Massop. Karim El Ahmadi schoot in de achttiende minuut wel op doel; zijn schot was echter een prooi van doelman warner Hahn.

Na de thee kopte Terence Kongolo een vrije trap net naast. Kort daarna tikte Hahn een vrije trap van Vilhena over de lat en zorgde Jordy de Wijs ervoor dat Eric Botteghin kon binnenschieten.

In de 55e minuut kwam Excelsior op voorsprong. Fredy speelde Nigel Hasselbaink vrij, die de bal beheerst binnenschoot. Enkele minuten later gaf Elbers na een snelle uitbraak de bal het laatste zetje: 2-0.

Niet veel later maakte Ryan Koolwijk de derde Excelsior-treffer. Koolwijk schoot een vrije trap binnen. Tot overmaat van ramp liep Vilhena nog tegen een schorsing aan.